Emek Sağlık İş - Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre;

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİNE HAKARET EDEN DOKTOR HAKKINDA SENDİKAMIZ TARAFINDAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

SÖZDE BOY BOY KINAMA YOK İCRAAT VAR...

Şırnak Cizre Devlet Hastanesinde görevli bir doktor tarafından aynı hastanede çalışmakta olan Özel Güvenlik Görevlileri üzerinden tüm özel güvenlik görevlileri ve doktor dışındaki sağlık çalışanlarına Twitter üzerinden küfür, hakaret ve dini değerleri aşağılayıcı paylaşım yapılması üzerine harekete geçen sendikamız, Hukuk Müşavirliği aracılığıyla Ankara ve Cizre Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde ilgili doktor hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

17 nolu “Sağlık ve Sosyal Hizmetler” işkolunda faaliyet gösteren ve faaliyette bulunduğu iş kolunda çalışmakta olan tüm işçilerin haklarını korumakla görevli Emek Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçilleri Sendikamız 17 nolu iş kolunda yani hastanelerde çalışan tüm Özel Güvenlik Görevlilerinin ve diğer çalışanların her zaman yanında olduğu gibi bundan sonra da yanında olmaya devam edecektir.

Cizre Devlet Hastanesinde görevli doktor B.A tarafından sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinden Cizre Devlet hastanesinde çalışan özel güvenlik görevlileri ve sağlık işçileri üzerinden tüm özel güvenlik görevlileri ve sağlık işçilerine yönelik aldıkları maaşa göre az iş yaptıkları algısı yaratılarak küfür içerikli ve dini değerlerimizi aşağılayıcı paylaşımda bulunulmuştur. Sağlık emekçileri 2020 yılının Mart ayında ilan edilen pandemi sonrasında birçok fedakarlıkta bulunarak tabiri caizse kendi canlarını ve ailelerinin canlarını tehlikeye atarak görevlerini ifa etmiş olup bu yolda bir çok sağlık emekçisi kardeşimiz zor şartlar altında Covid-19 virüsüne yakalanarak yaşamını yitirmiştir. Ayrımcılık yapmak suretiyle özel güvenlik görevlilerine, sağlık işçilerine hiçbir iş yapmadan maaş aldıkları yönünde bir yaftada bulunmak da kimsenin haddine değildir.

Özel güvenlik görevlileri; kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapmakta olup hayatımızın her alanında yer almaktadırlar. Yeri geldiğinde doktora saldırmaya çalışan hasta ve/veya hasta yakınları ile doktor arasına girerek, doktora kendini siper ederek tüm saldırılar ile kendisi yüzleşmektedir. Nitekim özel güvenlik görevlilerine karşı yaşanan şiddet olaylarının sıklığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Hal böyle iken; özel güvenlik görevlileri tarafından vücut bütünlüğü ve güvenliği korunan doktorun, çalışma arkadaşı özel güvenlik görevlileri üzerinden tüm meslek grubuna yönelik küfür içerikli, hakaret niteliğinde ve aşağılayıcı paylaşımına karşı sessiz kalmadık, ilgili şahısla hakkında hem Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde suç duyurusu hem de Sağlık Bakanlığı nezdinde idari başvuruda bulunulmuştur.

Sendikamız tarafından tüm sağlık emekçilerine yalnız olmadıklarını bildirir ve haklarının korunması adına yanında gösterdiğimiz duruşun devam edeceğini saygılarımızla bildiririz.

EMEK SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KURULU