Adil Mardinoglu Başkanlığı döneminde bir ivme yakalayan, özellikle COVID-19 PCR testleri konusunda Bakanlığın büyük yükünü alan, hatta aşı çalışmalarına da başlayan TUSEB, Adil Mardinoğlu'nun istifası ile yönetimsel olarak da geriye gitmeye başladığı söyleniyor.

Yeni başkan ve yeni genel sekreter atandıktan sonra  alt kadrolarda değişime gidildi. Fakat bakanlığın kurumun özerk yapısına rağmen kontrolü bırakmama isteğinden olsa gerek, bakan danışmanlarından birine TÜSEB'de oda verilerek idari yönetimin bu danışmana bırakıldığı gelen bilgiler arasında. Hatta bu danışmanın profesör olmaması nedeniyle genel sekreter yapılamadığı onun yerine, profesör unvanli geçici bir kişinin genel sekreterliği temsil ettiği söyleniyor.

Hatta bu Bakan Danışmanını Genel Sekreter yapabilmek için TÜSEB mevzuatında değişiklik yapılacağıda bir başka duyum olarak kulislerde konuşuluyor. Gölge başkan, gölge genel sekreter ve sadece profesör ünvanına istinaden geçici genel sekreter ile TÜSEB'in daha uzun zaman, kendinden beklenenleri veremeyeceği eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi