TYT ile ilgili çalışmaların biraz daha zaman alacağını kaydeden Çalışma Bakanı, EYT’nin aralık ayında Meclis’e geleceğini açıklamıştı.

Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmaların sona ermek üzere olduğunu söyleyen Çalışma Bakanı Bilgin, meclis ilk açıldığında sözleşmeli personel dosyasını gündeme getireceklerini şu anda üzerinde çalıştıkları dosyanın sözleşmeliler olduğunu ve çalışmayı tamamlamak üzere olduklarını duyurdu.

SORUNLAR SIRAYLA ÇÖZÜLECEK

Sözleşmeli personelle ilgili çalıştıktan sonra maden işçileri ve taşeron işçiler ile ilgili konular üzerinde çalışacaklarını anlatan Bakan Bilgin, “Sözleşmeli personel ve geçici işçiler, bir an önce çözmemiz gereken dosyalar. Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız. Sonra maden işçileri, ondan sonra da kadroya geçmemiş taşeron işçilerle bir çalışmamız var. O da ayrı bir dosya. Sözleşmeli personelle ilgili çalışma bittikten sonra onu ele alacağız” diye konuştu. EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, Ağustos ayında AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile görüşmüştü.

EYT düzenlemesindeki beklentilerini anlatan EYT Platformu üyeleri, sonrasında da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelerek EYT’nin bu yılın sonuna kadar çözülmesi için söz almıştı.