Posta gazetesi yazarı Murat Çelik, sağlık çalışanlarının korona virüs salgının Türkiye'yi etkisine aldığı son dönemde sevgilileri tarafından terk edildiğini yazdı.

Hacettepe Üniversitesi Psikiyatri Bölümü’nden Doç. Dr. Koray Başar'ın açıklamalarını okuyucularına aktaran Çelik, "Sağlık çalışanları damgalanmaya çok fazla maruz kalıyorlar. Üstelik sadece ‘risk’ yüzünden. Örneğin çok sayıda insanın sevgilisinden ayrıldığını, terk edildiklerini biliyoruz şu son dönemde." ifadelerini aktardı.

Çelik'in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Bakın bütün bunların çok konuşulmuyor olmasının sebebi, biraz da şu ‘damgalanma’ meselesi. İnsanlar, kendilerine pozitif teşhis konduğunu da, bir yakınlarını korona virüsten kaybettiklerini de söylemeye cidden çekiniyorlar çünkü hakikaten veba gibi bir damgası var bu hastalığın da.

Enfekte olan insanlar; iyileşseler de, bilinmesini, duyulmasını istemiyor. Damgalanmaktan çekinip pek fazla konuşmak istemiyorlar. Tamamen gerçek dışı şüpheler ya da endişeler sebebiyle çok kolay damgalanabiliyorlar çünkü. En çok da sağlık çalışanları…

Biliyorsunuz bir süredir sağlık çalışanlarına destek hattı hizmette. Sağlık çalışanları damgalanmaya çok fazla maruz kalıyorlar. Üstelik sadece ‘risk’ yüzünden. Örneğin çok sayıda insanın sevgilisinden ayrıldığını, terk edildiklerini biliyoruz şu son dönemde."

Editör: Haber Merkezi