Cumhuriyet gazetesinden Barış Pehlivan köşe yazısında Ak Partili Tuğrul Türkeş’in kızı Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir’in Türkiye’yi terk eden doktorlardan biri olduğunu aktardı.

Barış Pehlivan haberi aldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “giderlerse gitsinler” sözlerini hatırladığını belirterek “meğer giderse gitsin dediği o doktorlara Erdoğan’ın yakınındaki bir ismin kızı da dahil olmuş. Ak Parti Ankara milletvekili tuğrul Türkeş’in kızının da Türkiye’yi terk ederek İngiltere’de bir hastanede göreve başladığını” söyledi.

TUĞRUL TÜRKEŞ NE DEDİ?

Demir ile ilgili "Kendisi son olarak Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı görevindeydi. Uzmanlık alanı nörolojiydi." diyen Pehlivan "Öğrendim ki geçen yıl ülkeyi terk etmiş. Ailesiyle İngiltere’ye yerleşmiş. Orada Royal London Hospital adlı Londra’nın doğusundaki bir hastanede çalışmaya başlamış." bilgilerini aktardı.

Konuyla ilgili Tuğrul Türkeş'i aradığını da aktaran Pehlivan, şu ifadelerle sözlerini sürdürdü:

Acaba “Türkeş” gibi soyada sahip bir doktor niye gitmiştir, AKP milletvekili olan babası ne der bu duruma?

İşte bu sorulara yanıt bulmak için baba Tuğrul Türkeş’i de aradım. Telefonda cumhurbaşkanının doktorlar için söylediği sözü de hatırlattım.

Kendisi aynen şu yanıtı verdi: “Tek kelime bile etmem. Yorum yok!”