Öncelikle diğer devlet memurlarına temmuz ayında ne kadar zam yapıldıysa sağlık çalışanlarına da o oranda zam geldiğini tüm kamuoyuna duyurmak isteriz. Sağlık çalışanlarının ücretlerine şu an itibarıyla ekstra bir iyileştirme yapılmadı.

Dün TRT’nin Bakan Koca’nın açıklamalarına dayanarak yaptığı zam haberinin ardından sabah gazetesi ve TRT Haber de sağlık çalışanları zam almış gibi haber yaptılar.

Yapılan haberlerde; “Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini içeren kanun, haziran ayında yasalaşmıştı. Kanun ile 1 Ocak 2029’a kadar sözleşmeli aile hekimi olarak çalışanların, tıpta uzmanlık sınavı sonuçlarına göre merkezî yerleştirmeye tabi olmaksızın, Tıpta Uzmanlık Kurulunca belirlenen esaslar çerçevesinde aile hekimliği uzmanlık eğitimi yapabilmesine imkân verilmişti. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına atanan ve döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alan eğitim görevlilerine, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 410’u; uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerine yüzde 335’i ve pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise yüzde 265’i oranında, her ay herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın, ek ödeme yapılması karara bağlanmıştı.”

Editör: Haber Merkezi