Çankırı'da 10 Aralık 2020 Perşembe akşamı saat 19:00 dolaylarında Deveciler mevkiinde yük treninin çarpması sonucu ağır şekilde yaralanan ve sonrasında kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nden Ankara'ya sevkedilirken yolda geçirdiği kalp krizi sonucu fenalaşarak Akyurt Devlet Hastanesi'ne yatırılan ve burada yaşamını yitiren Orta ilçesi Kalfat belde nüfusuna kayıtlı İbrahim Kaymakoğlu'nun kaza günü yaşadıklarının bir bölümüne Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı.

Hatırlanacağı gibi kaza sonrası ağır yaralanan Kaymakoğlu'nun üzerinde herhangi bir kimlik bulunamamış ve gerek yerel haber siteleri gerekse ulusal medyada 'kimliği belirsiz şahıs' olarak haberlerde yer almıştı.

Sözcü18 Haber Merkezi, gazeteciliğin olmazsa olmaz kuralları içerisinde yer alan 'fikri takip' seçeneği üzerinden yaptığı çalışma ile önce kaza sonrası yaşamını yitiren vatandaşın kimliğine, sonra da kaza günü (10 Aralık Perşembe) yaşananların önemli bir bölümüne ulaşmayı başardı.

İBRAHİM KAYMAKOĞLU BEYİN KANAMASI ŞÜPHESİ İLE...
Çankırı ili Orta ilçesi Kalfat beldesinde eşini kaybettikten sonra yalnız yaşayan İbrahim Kaymakoğlu (71), perşembe sabahı fenalaşıyor. Komşularının yardımıyla Orta Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaymakoğlu buradan "beyin kanaması" geçirdiği şüphesiyle Çankırı Devlet Hastanesi'ne sevkediliyor.

İddialara göre Çankırı Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne ambulansla getirilen Kaymakoğlu, Orta'dan kendisini getiren ambulansın şoförüne el sallayarak saat 12:30 dolaylarında hastaneye giriş yapıyor.

Ve Kaymakoğlu yapılan ilk müdahaleler sonrasında saat 15:30'da hastanede yatak açılıyor ve 'yataklı hasta' olarak kayıtlara giriyor...

HASTANENİN "YATAKLI HASTASI" GİRİŞTEN YAKLAŞIK
ÜÇBUÇUK SAAT SONRA...
10 Aralık 2020 Perşembe günü saat 15:30'da Çankırı Devle Hastanesi'nin kayıtlı 'yataklı hasta'sı İbrahim Kaymakoğlu, yaklaşık üçbuçuk saat sonra yani 19:00 dolaylarında Abdulhalik Renda Mahallesi, Ankara Caddesi, Deveciler Mevkiinde TCDD'ye ait yük treninin altında kalarak ağır şekilde yaralanıyor...

Burada sorulması gereken tek bir soru var:

- Çankırı Devlet Hastanesi'ne 'beyin kanaması' şüphesiyle getirilen bir hasta, nasıl oluyor da yapılan tomografi çekimleri sonrası yatırıldığı hasta odasından çıkarak elini kolunu sallaya sallaya hastaneyi terkedebiliyor?

OĞLU HASAN HÜSEYİN KAYMAKOĞLU KONUŞTU:

Konuyla ilgili aile üyelerinden, kazada can veren İbrahim Kaymakoğlu'nun oğlu Hasan Hüseyin Kaymakoğlu'na ulaştık. Oğul Kaymakoğlu babasının ölümü ile ilgili olarak "Babamın Çankırı Devlet Hastanesi'ne girişinde ambulans şoförüne el salladığını öğrendim. Bunu ambulansın şoförü de teyit etti. Hastaneye girişte kafası sarılı değildi. Ancak tomografi filmlerine baktığımızda babamın film çekilirken kafasında sargı bezi olduğunu görüyoruz. Bu durum da bizim kafamızı karıştırmakla birlikte bazı soruları da gündeme getiriyor! Hastanede bizim şu ana kadar bilmediğimiz neler yaşandı da babam hastaneden yataklı hasta olmasına karşın çıktı?" dedi.

BU AÇIKLAMADAN SONRA BİR SORU DAHA!

İbrahim Kaymakoğlu'nun Deveciler mevkiinde TCDD'ye ait bir yük treni altında kalarak ağır şekilde yaralanması ve sonrasında kendisini ölüme götüren sonuçla beraber oğlu Hasan Hüseyin Kaymakoğlu'nun anlattıklarından sonra Sözcü18 Haber Merkezi olarak bir soru daha sorma ihtiyacı hissediyoruz. Sorumuz şu:

- Yataklı hasta İbrahim Kaymakoğlu, kazanın yaşandığı yere, yani Deveciler mevkiine tek başına mı geldi; Yoksa Kaymakoğlu'nu biri ya da birileri kaza yerine getirip bırakmış olabilir mi?

Tüm bu soruların yanıtları başta olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın yapacağı inceleme ve araştırma ile ortaya çıkabilir. Bunun yanısıra yaşanan elim olayın görgü tanıkları olabilir... Özellikle Çankırı Devlet Hastanesi ile Deveciler mevkii arasında yer alan güzergahdaki sokak kameralarının detaylı incelenmesi olayın aydınlanmasında büyük katkı sağlayabilir. 

Sözcü 18