Konuyla ilgili son açıklama yapan isim ise Kamu - Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber oldu. 
Zengin, hakkında dün Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmayı planladıklarını kaydeden Diler, ancak siyasi partilerin suç duyuruları üzerine bu davalardan birine müdahil olacaklarını açıkladı. 

HASTALIKLI ZİHNİYETİ VE ANLAYIŞI…

Zengin’in paylaştığı ileri sürülen ifadeleri kabul etmenin mümkün olmadığını kaydeden Diler, “Bu paylaşımı kabul etmek mümkün değildir. Bu paylaşım hastalıklı bir zihniyetin ürünü olup tahlile muhtaçtır. Bu paylaşımı yapan kişinin devlet memuru bir doktor olduğu, Cumhuriyetin okullarında yetiştiği, son zamanlarda milli bayramlarımız, Cumhuriyetimiz ve onun kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı benzer söylemlerin yaygınlaşmaya başladığı göz önüne alındığında, tahlilin genişletilmesi gerekir. Türkiye Kamu-Sen olarak bu hastalıklı zihniyeti ve anlayışı şiddetle kınıyor, konu ile ilgili yetkilileri göre çağırıyoruz.

Bize göre, Milli Bayramlarımız ve Atatürk ile derdi olanların, Türkiye Cumhuriyeti ile derdi vardır. Direk Türkiye Cumhuriyetine saldıramadıkları için, onun kurucu kadrosuna ve değerlerine saldırmaktadırlar.

Bize göre; Türkiye Cumhuriyeti ile hesabı olanların Türk Milleti ile hesapları vardır. Türk milletine açık saldırı yapamadıkları için Millet olarak bizi bir arada tutan değerlere ve devletimize saldırmaktadırlar” ifadelerini kullandı. 

HERKESE HAKARET EDEN… 

Dilber açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Genlik ve Spor Bayramını olması gerektiği gibi milli bir bayram havasında kutlayan herkese hakaret eden bu ve benzer kişiler hakkında gerekli yasal işlemlere ivedi olarak yapılmalı ve bir daha benzer yaklaşımlar sergilenmemesi için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Türkiye Kamu-Sen olarak; yasal ve idari süreçlerin yakın takipçisi olacak, gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız. Yukarıda ifade ettiğimiz hususların yetkili ve ilgililerce değerlendirilmesi faydalı olacaktır. İlimizdeki bu doktoru ve onun şahsında bu hastalıklı zihniyeti şiddetle kınıyor ve yetkilileri yasal iş ve işlemler için göreve davet ediyoruz

SAYFAM ÇALINDI DEMİŞTİ.. 

Hatırlanacağı üzere Dr. Zengin’in sosyal medya hesabından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak, “Buna bayram diyen şerefsiz ve şahsiyetsizdir, din düşmanı zihniyeti kınıyorum” ifadelerini içeren bir mesaj paylaşılmıştı. Bu mesaj gelen tepkiler sonrasında sayfadan kadırılırken ardından Zengin, mesajın kendisine ait olmadığını ve sayfasının çalındığı iddiasında bulunmuştu.

SUÇ DUYURUSU

Dr. Zengin hakkında dün MHP ve İYİ Parti ayrıca suç duyurusunda bulunmuştu...