Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’deki COVID-19 vaka sayıları peş peşe üç gün 1000’in altında oluştu. Bu rakamların ardından toplu taşımada maske zorunluluğu takma yasağı kalkmış oldu. Sağlık Bakanı Koca, istenildiği takdirde maskesiz şekilde yolculuk yapılacağını açıkladı.

Son 24 saatte Türkiye’de koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaş sayısı 864 olarak belirlenirken 2 kişi de hayatını kaybetti.

Toplu Taşımada Maske Zorunluluğu Kalktı

İki gün üst üste 1000’in altında açıklanan vaka sayısı üçüncü gün olarak bugün de 1000’in altında sonuçlanınca toplu taşıma maske zorunluluğu kaldırılmış oldu.

Toplu Taşımada Maske Kalktı mı? 

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 1000’in altında gerçekleşen vaka sayılarının üç gün üst üste açıklandığını hatırlatarak “toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa” ifadelerini kullandı. Koca daha sonra yeniden açıklama yaparak "Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz." dedi. 

THY'den maske açıklaması

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yarın size maskelerimizin ardından değil, her zamanki gibi tüm içtenliğimiz ile gülümseyeceğiz. Milletçe gayret ettik, kurallara uyduk, sabrettik ve kazandık. Şimdi tebessüm zamanı" dedi.