Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman geçtiğimiz günlerde korona virüsle ilgili görüşmek üzere bir araya geldi.

3 Eylül'de gerçekleşen kritik toplantıda Koca ile Adıyaman arasında tartışma konusu olan düğünler özellikle ele alındı. Görüşmede TTB’nin bu kararın salgının yayılımına olanak sağladığı, vakaların artmasında etkili olduğunu söylemesi üzerine Bakan Koca'nın “Düğün salonların açılmasını ben istemedim” dediği öğrenildi.

Korona virüs salgınında vaka artışı sürerken Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, uzun zamandır randevu talep ettiği Bakan Fahrettin Koca ile yaklaşık beş ay sonra 3 Eylül’de bir araya gelebildi.Sağlık Bakanlığı’nda Adıyaman’ın yanı sıra TTB Korona Virüs İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlem Kurt Azap’ın da katılımı ile gerçekleştirilen görüşmede salgının seyri, sağlık çalışanlarının durumu, yaşanan kayıplar ve korona virüsünün meslek hastalığı sayılması konuları ele alındı. Toplantının içeriği hakkında edinilen bilgiye göre, Türk Tabipleri Birliği’nin ‘Covid-19’un meslek hastalığı sayılması’ yönündeki talebine Bakan Koca, konu üzerinde çalıştıklarını, hazırlıkların birkaç içinde tamamlanacağı yönünde bilgi verdi.

"DÜĞÜN SALONLARININ AÇILMASINI BEN İSTEMEDİM"

Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında kapatılan düğün salonları İçişleri Bakanlığı’nın 1 Temmuz’da yayımladığı genelde ile yeniden açılmıştı. Koca ile yapılan toplantıda düğün salonlarının açılması kararı da gündeme geldi. TTB’nin bu kararın salgının yayılımına olanak sağladığı, vakaların artmasında etkili olduğunu söylemesi üzerine Bakan Koca, “Düğün salonların açılmasını ben istemedim” dedi.

SAĞLIKÇILARA PERİYODİK TEST: BİLİM KURULU ONAY VERMEDİ’

TTB ile Bakan Koca arasında geçen görüşmede dikkat çeken bir diğer husus da sağlık çalışanlarına periyodik olarak test yapılması talebiydi. TTB’nin sağlık çalışanları üzerindeki riski azaltmak, önlem almak için talep ettiği konuya ilişkin toplantıda bulunan bakan yardımcısı, “Bilim Kurulu onay vermedi” derken, Bakan Koca, pandemi hastanelerinde, yoğun bakımlarında ve filyasyon ekibinde görev yapan sağlıkçılara düzenli test yapılması için talimat verdi.