Dekan Mustafa Sait Gönen imzasıyla sağlık çalışanlarına gönderilen dilekçede, fakülte içerisindeki eylem ve yürüyüşlerle yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin ihlal edildiği iddia edilirken, "Bahsi geçen eylemlerin tekrarı halinde 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25. maddesinin ilgili hükümleri uyarınca hakkınızda işlem yapılacağı hususunda bilgilerinizi arz ederim" denildi.

Dilekçede öte yandan sağlık emekçilerinin Cumhurbaşkanlığının "Covid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler" genelgesine 'aykırı' hareket ettiği ileri sürüldü.

Sağlık çalışanlarına gönderilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasıyla ilgili 28.04.2021 tarihinde fakültemiz açık alanlarında yürüyüş ve benzeri eylemlere katıldığınız kayıt altına alınmış olup 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 'Toplu Eylem ve Hareketlerde Bulunma' başlıklı 26. maddesi ile Cumhurbaşkanlığının 'Covid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler' hakkındaki 13.04.2021 tarihli ve 2021/8 sayılı genelgesine aykırı olarak toplu gösteri yapmanız nedeniyle çalışan ve hasta güvenliğini tehlikeye attığınız ve pandemi tedbirlerinin ihlaline sebebiyet verdiğiniz anlaşılmıştır. 

Bahsi geçen eylemlerin tekrarı halinde 4857 sayılı İş Kanununun 25. maddesinin ilgili hükümleri uyarınca hakkınızda işlem yapılacağı hususunda bilgilerinizi arz ederim."