Samsun’da Akasya haber sitesinde yer alan iddiaya göre; 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencilerinin nöbet tuttukları esnada alkol aldıkları ve nöbetteki diğer arkadaşlarına sataştıkları ileri sürüldü.

Alkol olan öğrencileri şikayet etmek isteyen 20’ye yakın öğrenci hakkında ise Anabilim Dalı Başkanının şikayet etmemeleri konusunda öğrencilerden yazılı imza aldığı iddialara yansıdı.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin nöbette uygunsuz davranışlarda bulunması, alkol almaları ve diğer arkadaşlarına sataşmak gibi fiillerden dolayı 20’ye yakın öğrencinin şikayetçi olmak istedikleri ancak İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanının şikayet etmemeleri için öğrencilerden imza aldı iddialara yansıdı.

Olayın büyümemesini isteyen yöneticinin imza toplayarak nöbet esnasında şarap içme vakasının duyulmasının önüne geçmek istediği ileri sürüldü.

Daha önceden öğrencilere, “Kendini pencereden at, sen yaşarsan hastalar ölecek” şeklinde uygunsuz esprileriyle gündeme gelen Akademsiyen hakkında halen bir işlem yapılmaması ve hala Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmesi Rektör'ün Akademisyen'e sahip çıkmasına bir anlam verilemiyor.