İstanbul Fatih’te Eğitim Araştırma Hastanesinde meydana gelen olayda 53 yaşındaki temizlik personeli Ramazan Ç., hastane koridorunda küfürlü ve yüksek sesle konuşmalar yapması üzerine Doktor Halit A. tarafından uyarıldı.

Doktor Halit A.’nın güvenliği çağırması üzerine olay yerinden uzaklaşan temizlik görevlisi Ramazan Ç., olaydan sonra doktoru gördüğü her yerde küfür etmeye devam ettiği ileri sürüldü.

Hastane güvenliğinin temizlik görevlisinin doktora karşı husumet beslediği yönünde şüpheleri üzerine doktor bilgilendirilerek Raman Ç.’nin üzerinde bıçak taşıdığı bilgisi verildiği öğrenildi. Diğer taraftan temizlik görevlisinin çevresindekilere doktorun içerisine cin kaçtığını bu nedenle onu öldüreceğini söyledi de iddia edildi. Tüm yaşananların ardından doktorun başhekimliğe giderek tedbir alınması talebinde bulunduğu söyleniyor.

SIRTINDAN VE KOLLARINDAN BIÇAKLADI

Olay günü sabah saatlerinde Halit A, doktor arkadaşlarıyla kahvaltı yaptığı sırada Ramazan Ç, elinde bulunan bıçakla genç doktora saldırmaya başladı. Kendisini korumaya çalışan doktor kollarından yaralanınca bu kez hastanenin çıkışına doğru koşarak kaçtı. Saldırgan ise Halit A'nın arkasından koşarak bu kez sırtından bıçakladı. Çevrede bulunan doktorların beyaz kod vermesiyle olay yerine gelen güvenlik güçleri saldırganı etkisiz hale getirdi.

KADIN DOKTORLARI HİPNOZ ETTİĞİ İÇİN BIÇAKLAMIŞ

Hastaneye gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Ramazan Ç, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Karakolda susma hakkını kullanan saldırgan savcılıkta verdiği ifadesinde Halit A'nın hastanede çalışan kadın doktorları hipnotize edip etkilediğini bu nedenle rahatsız olduğunu söyledi. Bu durumdan rahatsız olduğunu ve kendisini defalarca uyardığını belirten Ramazan Ç, bu duruma kayıtsız kalmamak için eylemi gerçekleştirdiğini amacının kendisini öldürmek değil yaralamak olduğunu savundu.

TUTUKLANDI

Savcılıktaki ifadesinin ardında Ramazan Ç, tutuklanması talebiyle nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Hakimlikte ifadesini aynen tekrar eden saldırgan hakim Furkan Bilgehan Ertem tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi