Hastane doluluk oranlarının artması, personel yetersizliği ters orantılı olarak artarken, hastane idarecilerinin işleri zorlaşmaktadır.

Servislerde nöbetleri çevirecek sayıda sağlık çalışanları kalmadı, nöbetleri çevirmek için yapılan takviyeler de yeterli değil, takviye edecek personel yok, işler içinden çıkılamayacak bir hâl aldı.

İlimizde aşılanma oranları iyi olmasına rağmen durumda kaydedilir bir düzelme söz konusu değildir.

Zor şartlara, vatandaşlarımızın kaprisleride eklenince, hasta, hasta yakını ve sağlık çalışanları arasında anlamsız tartışmalar artmakta, çalışanların şevkleri yok olmaktadır.

Durum hiç iç açıcı değildir, eskileri unuttuk, insanlar aldıkları hizmeti beğenmez oldular, sağlık çalışanları ellerinden gelenin çok fazlasını yapmalarına rağmen, vatandaşların hışmından kurtulamıyorlar.

Çok acil istihdam yapılmalıdır. Tayin giden 10 kişi ise tayın gelen 1 kişi, bu gidişle mumla sağlık çalışanı arar olacağız. Hekimler istifa edip özele geçiyor, yandal bir yana branş hekim bulmak zorlaşıyor.

Acilen personel takviyesine ihtiyaç vardır, bu ihtiyaç üniversite (YÖK) ve sağlık bakanlığınca dikkate alınmalıdır. Yarın çok geç olabilir.

Likapa