Hastaneye giriş kısmında sağlık personelini darbederken kalp krizi geçiren hasta yakınına müdahale ederek insanlık örneği gösteren sağlıkçılar yaşananları tek tek anlattı.

Hastanede öteki bir hastaya müdahil olduğu sırada dışarıda bir arbedeninyaşandığını bildiren Sayın, kavgada bir bireyin kalp krizi geçirdiğini bilgilendiklerini ve ona da müdahil olduklarını dile getirdi.

Sayın, "Acil bir hastaydı ve müdahalemizi yaptık. Hasta geri döndü. Sevk için biz yazı yazdık. Dışarıdan sık sık kavga sesleri geliyordu ancak biz ne dışarıya çıktık ne de dışarıdan birileri geldi. Güvenlik ve polis bizi önemli oranda korudular. Hasta sevk edilince bişi kalmadı. Bizim işimiz hastayı geri döndürmekti. Bilinçli bir biçimde sanki bu hadise asla yaşanmamış şeklinde o hasta değilmiş şeklinde hep birlikte işimize odaklandık." dedi.

Acil Servis Hemşiresi Arif Polat ise bir hastayla ilgilendiği sırada saldırganlığın olduğunu kayıt etti.

Hasta yakınlarının daha süratli tedavi istemesi üstüne bir münakaşa yaşandığını bildiren Polat, "Arkadaşlara saldırmışlar. Emniyet çağırınca onlara da hücumyorlar. Bana talih yapıti bişi olmadı." şeklinde mevzuştu.

Gazcaiantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait hastaneyi ziyaret eden Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Serdar Tolay, dün öğlen saatlerinde bir bayanın tedavi için sağlık kuruluşuna geldiğini ve prosedürleri yapılırken birdenbire sağlık personeline saldırdığını anlattı.

Gözlem odasında hastanın prosedürleri yapılırken birdenbire sağlık personeline tokat attığını açıklayan Tolay, "Hasta oldukça beklediğini zannetmiş herhalde. 'Neden burada bu kadar gözüküyorum' diyerek hemşireye tokat atıyor. Ondan sonrasında yanısıraki 15 yaşlarında bir şahıs hemşire kadının sırtına vurunca içeride sesler yükseliyor. Ardındandışarıdaki hasta yakınlarının tanıdıkları 3-4 şahıs içeriye girerek arbede çıkartıyorlar. Sonra hadise dışarıya taşınıyor." dedi.

Olaya müdahale için gelen güvenlik görevlilerinin de yaralandığını izah eden Tolay, bir güvenlik personelinin kulağında öteki güvenlik personelinin ise beyninde ödem oluştuğunu söyledi.

Kavga sırasında dışarıda saldırganlardan birinin birdenbire yere yığıldığını söyleyen Tolay, "Yere yığılınca personeller bakıyorlar tansiyon nabız yok. Hemen acildeki dostlarımızın yanına alıyorlar. Oradaki sağlık çalışanlarımız kalbi durmuş olan hastayı yeniden sağlığına kavuşturuyorlar. Ardındanda bir üst kurum olan öteki bir sağlık kuruluşuna sevk ediyorlar. Saldıranların içerisindeki bir şahıs kalp krizi geçiriyor ve müdadurumeyi gene sağlık çalışanlarımız yapıyor. Çok üzgünüz, inşallah bu son olur ifadelerini kullandı.