Öz Sağlık-İş Sendikasının başvurusu üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan tebliğ ile Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesi çalışanları 17. iş kolu olan Sağlık ve sosyal hizmetler iş koluna geçirildi. bu değişiklik ile birlikteHAK- İş Konfedarasyonunun iş kollarının değiştirilmemesi için gösterdiği çabanın yetersiz kaldığı, bundan böyle sağlık bakanlığı bünyesindeki tüm hastane çalışanlarının 17. iş kolu olan Sağlık ve sosyal hizmetlere geçmesi bekleniyor. 

Ayrıca İstanbul'da 20. iş kolunda bulunan işçiler için Belediye-İş Sendikasının başvurusu üzerine bakanlık, İşkolları Yönetmeliği'nin 01 sıra numaralı "Avcılık, balıkçılık, tarım ve ormancılık" işkolunda yer aldığını tescilledi.

İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN O TEBLİĞLER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından:
İŞKOLU TESPİT KARARI
Şehit Kamil Devlet Hastanesi
Pir Sultan Mah. Çetin Emeç Cad. Şehitkamil/GAZİANTEP
Öz Sağlık-İş Sendikası
Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şehit Kamil Devlet Hastanesi unvanlı işverenliğe ait
1141906.27    SGK sicil no’Iu işyerinde hastane hizmetleri kapsamındaki işlerin yürütüldüğü, bu nedenle yürütülen faaliyetlerin İşkolları Yönetmeliği'nin 17 sıra numaralı "Sağlık ve sosyal hizmetler” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.
Şehit Kamil Devlet Hastanesi unvanlı işverenliğe ait işyerinde yürütülen faaliyetlerin niteliği itibariyle İşkolları Yönetmeliği'nin 17 sıra numaralı "Sağlık ve sosyal hizmetler" işkoluna girdiğine vc yapılan bu tespitin Resmi Gazete'de yayımlanmasına 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 5 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği San. ve Tic. A.Ş. Teşvikiye Cad. No:6 Şişli/İSTANBUL 1035149.034 Belediye-İş Sendikası
Bakanlığımızca yapılan incelemede; İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği San. ve Tic. A.Ş. unvanlı işverenliğe ait 1035149.034 SGK sicil no’lu işyerinde koru, park ve bahçe, kavşak ve refüj, mezarlık, süs havuzları, modüler saksı ve duvar bahçe peyzajı proje ve uygulamaları, havza ağaçlandırması, bunlara yönelik bitki yetiştirilmesi, üreticilerden alıp iyileştirilmesi ve toprak karışım malzemesi üretim işleri ile ağaç, süs bitkileri ve peyzaj materyallerinin perakende satış işlerinin yapıldığı, bu nedenle yürütülen faaliyetlerin İşkolları Yönetmeliği'nin 01 sıra numaralı "Avcılık, balıkçılık, tarım ve ormancılık" işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.
İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği San. ve Tic. A.Ş. unvanlı işverenliğe ait işyerinde yürütülen faaliyetlerin niteliği itibariyle İşkolları Yönetmeliği'nin 01 sıra numaralı "Avcılık, balıkçılık, tarım ve ormancılık" işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmi Gazete'de yayımlanmasına 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 5 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.