"Iğdır Türk Sağlık Sen il temsilcisi Çetin Tanık ,Kamu yönetiminden beklentimiz sadece adalet olmuştur. Çalışanlar arasında ayrım yapmamak, adam kayırmamak hak ve adalet üzerine inşa edilmiş bir yöneticilik yapmak bir kamu yöneticisine de yakışandır. Aksi davranışlar devlete zarar verir, inancı sarsar, güveni yıkar. Dedi.

Tanık ,yaptığı açıklamada şunları söyledi:’Türkiye’nin zorlu ve hassas bir süreçten geçerken, adeta dört bir yan düşmanla çevrili iken kamuda birlik ve beraberliği ağır biçimde tahrip edenlerin kime ve neye hizmet ettiğini herkes iyi değerlendirmelidir.

Ne yazık ki böyle bir baltalama İlimizde yaşanmaktadır. Iğdır İl sağlık müdürlüğü geçici görevlendirmeleri iptal ediyoruz diyerek sadece belirli kişilerin geçici görevlendirmelerini sonlandırmış,kendilerine hizmet eden yakın bildiği kişilerin görevlendirmelerine ise dokunmamıştır.

Merak ediyoruz geçici görevlendirmeler hukuksuzsa hepsi birden neden sonlandırılmadı da sadece kendi düşüncelerine uymayan,sadece işini yapan kişilere bu uygulandı?

Yoksa malum-Sen başkanı aynı zamanda İL sağlık müdürlüğüne vekaleten bakan kişinin bunda bir etkisi yönlendirmesi mi vardır?

Kıymetli Basın Mensupları:

Böyle bir mevzuat işlemi olmaz, böyle bir iş yapılamaz. Bu düpedüz sağlık çalışanlarına uygulanan bir mobbingtir ve suçtur.

Sayın Valimizden Bu konuda gereğini yapmasını bekliyoruz. İl sağlık müdürlüğünde huzuru bozan işlere kalkışanlara fırsat vermemeli ve onların bozdukları düzeni tesis etmesini bekliyoruz."