Sağlık çalışanlarından tek başına yaşayan yada karı koca sağlık çalışanı olanların çocuklarını kime emanet edecekleri yeni bir belirsizlik yeni bir hayal kırıklığı yaşatmış durumda. Pandemiyle mücadele de gün aşırı nöbetlere koşturan sağlık çalışanları neden hiç bir kararda göz önüne getirilmediği ise ayrı bir tartışma konusu oldu.

Sitemize gelen mesajlardan örnekler;

Ben bu gün hem valiliğe hem kaymakamlığa gittim hiç bir şekilde bakıcıya izin yok eşim askeri personel ben hemşire zaten hiç bir şekilde bize izin yok  ayrıca 184 ü arayıp şikayet oluşturdum dönüş yapıldı tam bir fiyasko bu işlere iç işleri Bakanlığı bakıyor denildi ben de biliyorum ama bizim gibi sağlıkçı annelere başkanlık olarak bir şey yapılmayacak mı dediğimde başkanlığın bu konu hakkında çalışması yok denilip telefon kapatıldı  çok hevesle başladığım bu meslekten artık nefret ediyorum çoçuğum ortada rezil olduktan sonra verdikleri üç kuruş kendilerinin olsun

Sağlık Bakanlığının yaşanan bu belirsizlik karşısında mutlaka çözüm üretmesi gerekiyor. Sağlıkçılar en azından çocukları konusunda kaderlerine terk edilmemelidir. 

Sağlık çalışanları Dr. Fahrettin Koca'dan tam kapanma sürecinde çocukları konusunda çaresiz kalan sağlıkçılara özel bakıcı desteği veya esnek çalışma hakkını vermesini bekliyorlar.