TV 100 Yazarı Özkan Tamirak’ın köşe yazısında ele aldığı tacizle ilgili Okan Üniversitesi Yönetimi yazılı açıklama yaptı.

Üniversite yönetiminin açıklamasında; konu ile ilgili açılan soruşturma sonucu suçlanan Başhekim Yardımcısının üniversite ile yollarının ayrıldığı vurgulandı.

Özkan Tamirak, Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde kadın personele yönelik Başhekim Yardımcısı tarafından taciz skandalı yaşandığını dile getirmiş, skandalla ilgili kadın personelin verdiği ifadeden de bölümler yayınlamıştı. “Başhekim Yardımcısından Kadın Çalışana Taciz Skandalı! 22 Yaşındaki Kadın Her Şeyi Anlattı” başlıklı haberimizden detaylara ulaşabilirsiniz.

İddialara göre Başhekim Yardımcısı tarafından kadın personelin, gece geç saatlerde odasına çağrılarak cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülmüş, olay Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma konusu olmuştu.

TV 100 Yazarı Özkan Tamirak köşe yazısında şunları belirtti:

"Ünlü üniversite taciz skandalıyla çalkalanıyor" ve "Üniversitede taciz skandalında ikinci perde" başlıklı yazıları ile gündeme getirdiği taciz skandalı ile ilgili Okan Üniversitesi yönetimi bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada suçlamalarının odağındaki doktor ile ilişkilerinin son verildiği belirtildi.

İşte Okan Üniversitesi'nden yapılan açıklama:

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi bünyesinde Disiplin Kurulu’nun yönettiği, çalışanımızın şikayetlerine yönelik soruşturma süreci şikayet tarihinde derhal başlatılmıştır.

İşine son verildi

Disiplin kurulunun şikâyete ilişkin araştırması sürerken Eski Başhekim Yardımcısı derhal “zorunlu ücretsiz izne” gönderilmiş ve soruşturma sonucunda ilgili kişinin kurumumuz ile yolları ayrılmıştır. Buna ek olarak iddia sahibinin de hastane içerisinde çalışma yeri ve bölümü değiştirilmiş olup, gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Kurumumuz daha önce böyle bir olay ile karşılaşmamış olup, tarafımıza ulaşan önceki tarihli hiçbir şikâyet bulunmamaktadır. Kurumumuzun çalışanların korunması ve haklarının temini hakkında çok hassas olduğunu önemle belirtmek isteriz. Konu yargıya intikal etmiştir. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi konunun takipçisidir.

Takdir ve karar sayın mahkemenindir.