İzmir Tabip Odası 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında verdiği plakette yaptığı değişiklikle yine gündem oldu. Onur plaketinden Atatürk'ü çıkardılar.

Türk Tabipler Birliği ve İzmir Tabip Odası'na doktorlardan sert tepkiler geldi.

Kulak burun boğaz uzmanı Dr. Suat Kaptaner, "Mustafa Kemal Atatürk'e olan şükran borcumuzu, minnetimizi ve bağlılığımızı ifade etmek için biz onur plaketlerine odamızın amblemi yanında küçük bir Atatürk görseli koyuyorduk 2018 yılında İzmir Tabip Odası yönetimine gelen grup 2019 yılının ilk defa tıp haftasında bu onur plaketlerinden Atatürk görselini sildiler, kaldırdılar." ifadelerini kullandı.

İLKİNİ BANA VERDİLER

Kaptaner, "Çok acıdır 25 yıldır bu plaketleri veren ben oda başkanı olarak 2019'da kırkıncı yolumu doldurduğumda ilk Atatürk'süz plaketi bana verdiler maalesef." dedi.

"MİLLİ DEĞERLERE ÖNEM VERMEYEN BİR YÖNETİM"

Türk Tabipler Birliği'ni sert bir dille eleştiren Kaptaner, "Milli değerlere ulusal değerlere önem vermeyen bir yönetimi var Türk Tabipler Birliği'nin. Her zaman bu bir tartışma konusu oluyor. Türk bayrağı asılsın-asılmasın, istiklal marşımız okunsun-okunmasın, Atatürk görseli kullanılsın-kullanılmasın bu bir çizgi. En son Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığına getirilen Şebnem Korur Fincancı ise artık bu işin son noktası oldu kendisi Öcalan'a Özgürlük Platformu'nun yürütücülüğünden Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığına getirildi." şeklinde konuştu

"Atatürk gereksiz bir gösteriş"

Tabip Odası yönetimine 2018 yılında gelen Demokratik Katılımcı Hekimler grubunun TTB Merkez Konseyi destekçisi olduğuna dikkat çeken İzmir Hekim Güçbirliği sözcüsü Dr. Kaptaner, “Oda başkanı Atatürk’ün resminin onur plaketlerine konulmasının gereksiz bir gösteriş olduğunu belirtti. Oda yönetimineyken 25 yıl boyunca hekimlerin Atatürk’e ve Tıbbiyeli Hikmet geleneğine bağlılığının ifadesi olarak onur plaketlerine Atatürk resmini koyan İzmir Hekim Güçbirliği grubu olarak, bu tutumu şiddetle protesto ediyor ve hekimleri de Oda Yönetiminin bu tutumunu protesto etmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.