Klinik destek elemanları ile (kimsesiz hastaların bakımı, yoğun bakım, palyatif gibi birimlerde yatan hastalarda oluşması muhtemel yatak yaralarının önlenmesi, hastaya pozisyon verilmesi amacı ile istihdam edilenler) Bilgi İşlem veri giriş elemanı olarak işe başlayan sürekli işçiler, özlük, mutemetlik, idari büro, satın alma gibi birimlerde görevlendirilirken, 657'ye tabi memurlarda poliklinik hizmetlerinde veri giriş elemanı olarak görevlendirilmeyle karşı karşıya kalmaya başladığı sahadan gelen şikayetlerin başında yer almaya başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli İşçi Kadrolarına geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 Üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul Ve Esaslar hakkında yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanması ile birlikte ve bu kapsamda çalışan personel sürekli işçi olarak çalışmaya başladı.

20.11.2017 tarihli ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127’nci maddesiyle  27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23’üncü maddenin beşinci fıkrasında “Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir…geçiş işlemleri ile birlikte uygulamalarda farklılıklar ortaya çıkmaya başladı.

Özellikle, hastanelerde kimsesiz hastaların bakımı, yoğun bakım, palyatif gibi birimlerde yatan hastalarda oluşması muhtemel yatak yaralarının önlenmesi, hastaya pozisyon verilmesi amacı ile istihdam edilen klinik destek elemanı personel, bu alandan çekilerek tamamen evrak ve hasta taşıma amacı ile değerlendirilmeye başlandı. Bu durum diğer personelin iş yükünü artırdı.

Veri giriş elemanı olarak işe başlayan personel özlük, mutemetlik, idari büro, satın alma gibi birimlerde görevlendirilirken, memurlar poliklinik hizmetlerinde veri giriş elemanı olarak görevlendirilmeyle karşı karşıya kalmaya başladı.

Çok Kıymetli Yöneticilerimiz Şu Soruların Cevabını Verebilirler mi?

  • Genel İdare Hizmetleri sınıfında görev yapan memur, poliklinik hizmetleri için veri giriş elemanı olarak görevlendirilirken,  veri giriş elemanı olan sürekli işçi kadrosunda buluna personelin personel özlük, mutemetlik, idari büro, satın alma v.b alanlarda görevlendirilmesinin mevzuatlara uygunluk durumu nedir?

  • Sürekli işçi kadrosundaveri giriş elemanı personelin, personel özlük, mutemetlik, idari büro, faturalandırma, satın alma v.b alanlarda görevlendirilmesi durumunda sorumlulukları nedir?

  • Sürekli işçi kadrosunda buluna personelin personel özlük, mutemetlik, idari büro,faturalandırma, satın alma v.b alanlarda görevlendirenlerin sorumlulukları nedir?

  • Sürekli işçi kadrosunda buluna personelin personel özlük, mutemetlik, idari büro,faturalandırma, satın alma v.b alanlarda görevlendirilmeleri hangi eğitim kriteri baz alınarak yapılmaktadır?

  • Sürekli işçi kadrosunda buluna personelin eğitimini almadığı bir alnada görevlendirilmesi işçiyi zorda bırakmakta mıdır?