Antalya'da yaşayan Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, koronavirüs günlerinde doktorlara destek olmak için yeni bir şarkı besteledi. 'Sağlık Olsun' adını verdiği şarkısını koronavirüsle mücadele eden tüm hekimler için söylediği şarkının sözlerinden belli olan Sümer Ezgü'ye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan destek geldiği belirtildi.

YOUTUBE'DE SAĞLIK OLSUN KLİBİNİN AÇIKLAMASINDA TEKE ZORTLAMASI ŞARKI TANITIMI!

Sümer Ezgü'nün "Beyaz Melekler Hekimler" diyerek seslendirdiği şarkının açıklama kısmına ise denizlinin horozları, 17 benli şadiyem, dat diri, şişeler, teke zortlatması gibi şarkılarının tanıtımını yaptığı görüldü.

BEYAZ MELEKLER HEKİMLER!

'Sağlık Olsun' şarkısının video klibinde sağlık çalışanlarının canla başla koronavirüsle mücadele ettiği anlara yer verildiği görüldü. Antalya'da evinde çekim yapan Sümer Ezgü, eline sazını alarak, bestelediği şarkıda "Beyaz Melekler Hekimler" diyerek doktor sağlık çalışanlarına seslendi. Ancak; Koronavirüs günlerinde hekimi, hemşiresi, laborantı, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi hep beraber can siperane çalışarak emek verdikleri biliniyor.

Şarkıyı yazdığını anlatan Sümer Ezgü, “Çok güzel bir beste oldu. 'Sağlık Olsun' şarkısını Dışişleri Bakanlımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da çok beğenmiş, o da sosyal medya hesabından paylaştı. Daha sonra şarkıyı Sağlık Bakanımıza göndermiş. O da çok beğenmiş. Hasta bakıcısından hemşiresine, doktorlarına kadar kendi yaşamlarını riske atarak çalıştılar. Bu süreçte de birçok sağlık çalışanını kaybettik, onlara bir minnet duyuyoruz. Sağlık çalışanlarına ithafen bu şarkıyı yazdım" diye konuştu.