Parametrelerin net oldugu, açıklamalı olarak rehberinin oldugu, bölge toplantıların yapıldıgı, İl sağlık müdürlüğü bünyesinde ve bağlı kuruluşlarda birimlerin oluşturuldugu, uzmanların ve yetenekli personelin görevlendiridiği bu sistemde  Performans Değerlendirme Sonuçları 90'ının altında olan hiç bir sözleşmeli yönetici ile devam edilmememelidir.

Bu kadar yapılan işlemden sonra hala Performans Değerlendirme Sonuçları 90'ının altında ise bu iş olmuyor demektir. Yada nasıl olsa Performans Değerlendirme Sonuçları kimin umurunda ben bildiğimi yaparım tarzında, atanmak için lisans mezunu olmanın yeterli oldugu sistemde referans merkezlerinin memnuniyeti ön planda olur.

Hasta memnuniyeti ve çalışan memnuniyeti düşerken sağlık sektörü temizlik, yemek, malzeme eksikliği, kantin fiyatları, mobbingler, muayne sırası kuyrukları, muayne için sıra bulamayan hasta şikayeleri,ultroson, mr randevu süreleri , güvenlik zaafiyeti, kırık dökük manzaralar,v,b şikayetler sosyal medyanın ve basının gündeminden hiç düşmez. 

Hastanelerde eleman ihtiyacı var iken, fazla mesai ücreti ödemesi devam ederken, personel nöbetten evinin yolunu bulamaz iken, il-ilçe sağlık müdürlüğü,ADSM'lerine, 112 Komuta başhekimliklerine, başka kamu kurumlarına  yapılan geçici görevlendirmeler artarak devam eder.

Sağlık Çalışanlarının yöneticilerinin Performans Değerlendirme Sonuçlarını bilmek  ve başarısız yöneticiler ile devam edilmeyeceğini görmek dogal hakkıdır.