Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme Yönergesi ile İl sağlık müdürü, Başkan ve Başkan Yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürü, Hastane ve ADSM/ADSH’lerde ise Başhekim, Başhekim Yardımcıları, Müdür ve Müdür Yardımcıları değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme Yönergesi dayanağını 663 sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'den almaktadır. Yukarıda anılan tüm sözleşmeli yöneticilerin sözleşme süresince gösterecekleri performanslar Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme Yönergesi ekinde yer alan göstergeler üzerinden değerlendirilmesi esastır.

Sözleşmeli  yöneticilerin her biri için ilgili gösterge kartı üzerinden değerlendirme sonucu almış olduğu puanın %80’i ile iki üst amiri tarafından oluşturulan yetkinlik bazlı performans değerlendirme puanlarının aritmetik ortalamasının %20’si alınarak nihai performans puanı oluşturulmaktadır.

Sözleşmeli yöneticilerin 14/02/2020 tarihi mesai bitimine kadar SYPD sistemi üzerinden değerlendirmeleri  yapması istendi.