Sabah gazetesinde yer alan habere göre; sözleşmeli personellerle ilgili yapılacak çalışmada Sosyal ve Mali hakların kadrolu personelle eşitlenmesi konusu değerlendiriliyor.

Sosyal ve mali hakların yanında tayin, görevde yükselme, mazerete dayalı yer değiştirme gibi yıllardır çözüm bekleyen sorunlara neşter vurulacak. Çoğunlukla Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan sözleşmeli personellerin özellikle eş durumundan yer değiştirme haklarının olmaması tepki çekiyordu.

Sözleşmeli personele yapılacak düzenlemeyle ilgili sosyal taraflarla müzakerelerin başlatılacağı, böylelikle sözleşmeli personelin de taleplerinin dikkate alınarak taslak metnin hazırlanarak Cumhurbaşkanına sunulacağı ileri sürüldü.

Sözleşmeli personelle ilgili yapılması düşünülen düzenlemede yönetici pozisyonlarına geçişlerinin sağlanması, yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devredilmesinin yanında görevde yükselme sınavlarına girme imkanları tanınarak kademe ve derece ilerleme haklarına kavuşturulacaklar.

SÖZLEŞMELİ MEMUR SAYISI 530 BİNİ BULUYOR

Kadrolu personel: 2.960.924
Sözleşmeli Personel: 529.037
Sürekli işçi: 1.177.650
Geçici işçi: 59.570
Diğer: 107.027
TOPLAM: 4.834.208