Kamudaki sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çalışma Bakanı Bilgin sözleşmeli personel ile ilgili konunun Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmediğini ancak hazırlıklarını yaptıklarını, “Sayın Cumhurbaşkanımız da değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız” ifadesini kullandı.

Kamuda yaklaşık 560 BİN personeli yakından ilgilendiren sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Hak İş Konfederasyonuna yaptığı ziyaret sırasında sözleşmeli personele ilgili çalışmalar hakkında basına açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin basınında yer alan haberlerde sözleşmeli personel ile ilgili yanlışlıklara vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Sözleşmeli personel meselesi, basında yer aldı. O doğru değil, Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmedi. Hazırlığımızı yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımızla değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız.

Çıkacak reel enflasyon nedir, ona göre değerlendireceğiz. Aralık ayında ortaya çıkan tabloya göre değerlendirmeyi yapacağız.

SON DAKİKA: ASGARİ ÜCRET İÇİN 'ENFLASYON' VURGUSU! EYT'DE KRİTİK EŞİK AŞILDI

Bakan Bilgin; EYT ile ilgili yaşanan sorunun yaşla ilgili olduğunu emeklilik yaşıyla ilgili çözüm aşamasına geldiklerini söyleyerek EYT dosyasının çözümünün tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı. Bakan Bilgin, "Onunla ilgili bir çözüm aşamasına geldik. O dosyayı tamamladığımız gün bir basın toplantısıyla ya da başka bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

SGK uzmanları asgari ücretle ilgili yaptıkları yorumlarda farklı rakamlar üzerinde duruyordu. Kimileri 2023 asgari ücretin 7.000 TL olacağını ifade ederken bazıları da 7.500 TL'nin üstüne çıkacağını iddia ediyor.

BAKAN BİLGİN'DEN TAŞERON İŞÇİLERE MÜJDE!

Taşeron işçilerle ilgili de müjde geldi. Bakan Bilgin, 90 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesiyle ilgili sürecin tamamlandığını aktardı. Bilgin açıklamasında "90 bin civarında bir işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu işçi olarak geçmesi konusundaki bütün çalışmalarımızı tamamladık."ifadelerini kullandı.

VERGİ DİLİMİ DÜZENLEMESİ

Bakan Bilgin, vergi dilimlerindeki artışla ilgili de "Vergiyle ilgili bir sorun var. Maaşlarda vergi dilimi oynaklığının düzenlenmesi için Hazine Bakanlığı ile görüştük. Vergi dilimlerindeki artışın ücretlerin yukarıya çekilmesini anlamsız hale getiren şeklini düzeltmek istiyoruz" dedi.