Sözleşmeli personellerle ilgili hazırlanan taslak metinde kadro hakkında kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bu teşkilatlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçebileceği belirtildi.

İl Özel idaresi, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde 5393 sayılı belediye kanunu çerçevesinde sözleşmeli olarak görev yapan personeller, hükümetin hazırladığı kadro düzelmemesinden yararlanabilecekler.

31.12.2022 TARİHİ İTİBARİYLE SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR

31.12.2022 tarihi itibariyle Sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilenler ile sözleşmeli personel pozisyonuna atanmaya hak kazananlar kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde müracaat etmeleri halinde ihraz ettikleri kadrolara atanmış sayılacaklar.

TORBA YASA GELİYOR

Ankara'da bir yandan EYT ve sözleşmeli personelin kadro konusu ile ilgili çalışma grupları oluşturulurken bir yandan da vatandaşın talepleriyle İlgili torba yasa hazırlığı yapılıyor.

TORBA YASA TASLAĞININ EKİM BAŞINDA NETLEŞMESİ BEKLENİYOR

Sabah'ta yer alan habere göre; birçok kesimi ilgilendiren konuların olduğu çalışmaların tamamlanıp torba yasa taslağı şeklinde TBMM'nin açılacağı Ekim başında gündeme getirilecek. Bu süre zarfında konuların olgunlaştırılıp yasaya eklenmesi bekleniyor.