Türkiye Gazetesi tarafından yapılan haberde; emeklilikte yaşa takılanlar, kamuda görev yapan sözleşmeli personel ile geçici çalışanlar ve sayıları 70 bini bulan taşeron çalışanlarla ilgili kurulan komisyonların ekim ayına kadar çalışmalarını tamamlayacağını aktarıldı.

Komisyonlar tarafından Ekim ayında sonuçlandırılacak taslak çalışmaların önce kabinenin gündemine getirileceği daha sonra çalışma hayatına vakıf Ak Parti Milletvekillerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirildikten sonra kanun teklifinin Meclis’e sunulacağı belirtildi.

Komisyon çalışmalarında geçici işçilerin çalışma sürelerinin 10 aydan 12 aya çıkarılması ve 70 bin taşeron çalışanın kadroya alınarak tayin hakları ile beraber yeni bir düzenleme yapılmasını bekleniyor. Kanunun 2023’ten önce yürürlüğe girmesi de planlamalar arasında.

600 bine yakın kamuda görev yapan sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik ise personele tercih hakkı getirileceği aktarıldı. Sözleşmeli personelin kamuda çalıştırılmasının zorunlu olduğu alanların çerçevesinin belirlenmesi ile bu alanın dışında kalan birimlerde sözleşmeli personel istihdamına son verileceği konuşuluyor.