Öncelikle mali ve özlük hakları ile ilgili yeni düzenlemeler içerecek teklif ekim ayında Meclis’e getirilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Ekim ayını işaret ederek “Meclis açıldığında gündemimize sözleşmeli personelin mali sosyal haklarının ele alınması ve kadro hakkının değerlendirilmesi suretiyle yasayla netleştirilerek daimileştirilmesi söz konusu olacak” ifadelerini kullandı.

6. dönem toplu sözleşme protokolüne geçen sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusu 2022 yılında tamamlanacağına dair yazılı taahhüde yansımıştı.

Sayılar yaklaşık 565 bini bulan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ele alınıyor. Konuyla ilgili oldukça kapsamlı bir düzenleme yapılması beklenirken kadro haklarının isteğe bağlı olarak verileceği, taslak çalışmaları detaylandıkça kamuoyuyla paylaşılacağı aktarıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise kamuda sözleşmelilerin sorununu gündeme taşımış sorunlarla ilgili bunları sadeleştirileceklerini aktarmıştı. Bilgin, “zorunlu olanları statülere dönüştüreceğiz, diğerlerine de kadro haklarını vereceğiz” şeklinde konuşmuştu.