... Salgının olmadığı yıllarda Bodrum'un nüfusu yaz aylarında 1.5 milyonu buluyordu.

Seyahat yasağı birçok ilde kaldırılınca Bodrum'a akın oldu ama yine de kara bir tablo yok. Belediye Başkanı ve Kaymakambaşta olmak üzere tüm görevliler gece-gündüz yoğun bir gayretin içindeler.

Peki, sağlıkta durum nasıl?

Bodrum Hastanesi Başhekimi, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık personeli özverili bir mücadele ile insanların sağlığı için büyük çaba gösteriyor. Fakat… Bodrum'un daha büyük bir devlet hastanesine ihtiyacı var.

Bu gerçek 8 yıl önce devlet tarafından da kabul edildi.

Tüm ihtiyacı karşılayacak büyük hastanenin yapımı için Ortakent'in Konacık mevkiinde, milyonlarca lira değerindeki 3 parsel, toplam 55 bin metrekare arazi, hayırsever vatandaşlar tarafından devlete verildi.

2012 yılında yeni hastanenin ihalesi yapıldı.

2017 yılında kaba inşaat tamamlandı. Fakat… Hastanenin yüzde 59'unun yapımı bittikten sonra ne olduysa bilinmez, inşaat birdenbire duruverdi! Müteahhit ortada yok!

Hastane güya 2019 yılında hizmete girecekti ama yarım kalan inşaata 4 yıldır çivi bile çakılmıyor ve bina yol kenarında heyula gibi duruyor!

★★★

Eğer tamamlansaydı hastanede 150 yatak, 31 adet yoğun bakım yatağı, 55 adet poliklinik, 6 adet ameliyathane, 11 adet diyaliz odası, 7 adet kemoterapi, 7 adet doğum salonu, 2 adet röntgen, 2 adet tomografi odası bulunacaktı…

Oysa şimdi bina kaba inşaat halinde, bir beton yığını olarak duruyor.

Harcanan milyonlarca liraya yazık ve Bodrum halkına haksızlık!

50 yabancı ülkeye uçaklar dolusu sağlık malzemesi ve maske yardımı için para bulan devlet, yarım kalan Bodrum Hastanesi'ne mi para bulamıyor?

AKP'li ve CHP'li tüm Muğla milletvekilleri de hiçbir şey yapmıyor, Türkiye'nin incisi Bodrum'a sahip çıkmıyorlar!

Yazık değil mi Bodrum'a ve Bodrumlulara?

Editör: Haber Merkezi