Kahramanmaraş 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sosyal medyadan doktorlara küfür ettiği ileri sürülen Uğur Yılmaz Deniz isimli kullanıcı “sonra bu doktorlar neden dayak yiyor, iyi oluyor” paylaşımı nedeniyle üç ay 22 gün hapis cezası aldı.

Kahramanmaraş Tabip Odası, 2020 Kasım ayında sosyal medyada Uğur Yılmaz Deniz isimli kullanıcının doktorlara küfürler ederek, 'Sonra bu doktorlar neden dayak yiyor. İyi oluyor' şeklindeki paylaşımı üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada, paylaşımı yapan Uğur Yılmaz Deniz'in Antalya'da yaşadığı belirlendi. İfadesine başvurulan ve paylaşımın kendisine ait olduğunu kabul eden Deniz hakkında soruşturma sonunda Kahramanmaraş 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak' suçundan dava açıldı.

Duruşma açılmadan basit yargılama usulü kapsamında görülen davada, mahkemeye yazılı savunma veren Uğur Yılmaz Deniz, hastanede doktorun kendisini azarladığını iddia ederek, "Antalya Devlet Hastanesi'ne gittiğimde sıra bekliyordum ve doktora bir şey sormak istemiştim. Doktor da beni sanırım bir önceki hastadan dolayı sinirli olduğu için azarladı ve beni o kadar insanın içinde küçük düşürdü. Sinirli bir şekilde çıktım ve pişman olduğum bu paylaşımı yaptım. Yazdığım bu yazıdan ve verdiğim bu tepkiden dolayı çok pişmanım" dedi.

Kaynak: Hüriyet