Çalışması sonucu emeğinin karşılığı olan ücreti zamanında alamayan Doktor Muhammed Emin Alkan, önce bu durumu sıralı amirlerine iletti.  Amirlerinin cevaben "kasada para olunca alırsın" demesi üzerine borçlarını zamanında ödemek isteyen hekim durumu cimer'i arayarak oraya da aktardı.

"Konuyla ilgili beni eleştirecek arkadaşlar olacaktır Ama dünkü çocuk değilim" diyen Dr. Muhammed Emin Alkan, 3 yıldan fazla süredir çeşitli yerlerde hekimlik görevi yaptığını ama mağdur olduğu açıkladı. Alkan, "bu hastane kadar hekime angarya iş kitleyecek başka bir iş yeri görmediğini duymadığını" aktardı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine her vatandaşın şikayet etme hakkı olduğunu düşündüğü için ücretini alamama sorununu CİMER'e yazdığını ifade eden Dr. Alkan, "kimin şikayet ettiğini merak edenler vardır, ben yazdım" dedi.

Dr. Muhammed Emin Alkan'ın Cimer'e yaptığı şikayet sonrasında çalıştığı hastanenin WhatsApp gruplarından bir bir atıldığını belirterek, sosyal medya hesabında konu ile ilgili paylaşımda bulundu:

Bana en ufak açıklama yapılmadan her gün düzenli bir hastane whatsapp grubundan atıldım, birinden bizzat sorumlu uzmanımız attı. Zoruma giden asistan arkadaşın beni gruptan atması oldu. Ben bu kitleyle beraber artık hak mak aramam, istifa ederim, beter olsunlar.” dedi.