Konya Şehir Hastanesinde 10 el silah atışının yapıldığı iddia edilirken dehşet yaratan olayla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor.

Sinir krizi geçirdiği ileri sürülen saldırganın önce kardiyoloji uzmanı E.K.’yı silahla vurduğu ardından da intihar ettiği öğrenildi.

Dehşete düşüren olay Konya’da yaşanırken acil serviste “sedye getirin” seslerinin yankılandığı, olay sırasında ise 10 el silah sesinin duyulduğu ileri sürüldü.

Olayın ardından sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise acil serviste yaşanan panik gözler önüne serildi.

2 SAĞLIKÇI 1 HASTA YAKINI VEFAT ETTİ

Konya Şehir Hastanesinde Kardiyolog E.K Poliklinik Sekreteri ve olay esnasında orada bulunan bir hastanın çok kez vurularak şehit edildiği söyleniyor. Saldrıganın annesinin anjio olmuduğu sonrasında ise evde vefat ettiği ileri sürüldü.

Silah sesleri ile beraber hastanede bulunanların sağa sola doğru koştukları görülürken, “sedye getirin” seslerinin acil servis koridorunda yankılandığı duyuldu.

Süresiz Eylem mi Yapılacak?

Hekim bazlı sivil toplum kuruluşları olağanüstü toplanma kararı aldıkları, hekimlerin can güvenliklerinin sağlanana değin, süresiz iş bırakma kararı dahil tüm seçenekleri değerlendirdikleri, çoğu hastanede olay sonrasında bir çok hekimin poliklinikleri terk ettikleri ileri sürüldü.

Konuyla ilgili vatandaşlar Sağlık Bakanın'dan acil açıklama bekliyor.

Dün de ordu devlet hastanesinde acil doktoru ölümden dönmüştü. 

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Bakan Koca, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Editör: Haber Merkezi