Ankara‘daki 19 sağlık çalışanına daha Kovid-19 bulaştı. ATO’nun raporuna göre 4 Ağustos’tan itibaren 94’ü uzman hekim, 81’i hemşire olmak üzre sağlık çalışanı 488 kişi, salgına yakalandı. Yaklaşık bir ayda, aile hekimleri, mutfak çalışanları, idari personeller, eczacılar ve diş hekimleri arasında yeni vaka gözlemlenmedi.

Ankara Tabip Odası (ATO)’nun rapora göre 7 Temmuz’da 469 olan Kovid-19’lu sağlık çalışanı sayısı, 4 Ağustos’tan itibaren 488 kişiye yükseldi. Virüse yakalananların çoğu, uzman hekimden oluşurken 7 Temmuz’un ardından 4 Ağustos’ta dört uzman hekim daha koronavirüs salgınına yakalandı. Bu tarihten itibaren salgına yakalanan uzman hekim sayısı, 94 oldu.

Uzman hekimleri takip edenler, 83 sağlık çalışanının kategorisi belirlenemedi. Hangi alanda çalıştığı belirlenemeyen sağlık emekçilerindeki vaka sayısı, 83 olarak kayda geçti.

Öte yandan dört hemşireye daha virüs bulaştı. Vakaların arasına Ankara’daki 81 hemşire eklendi. Hemşireleri temizlik işçileri takip etti. Yaklaşık bir ay içinde temizlik görevlileri arasında yeni vakaya rastlanmazken vaka 488 kişinin içerisindeki temizlik işçilerinin sayısının 68 olduğu belirtildi.

Dört asistanda daha Kovid-19

ATO’nun raporuna göre yaklaşık bir ayda asistanlık yapan sağlık çalışanı dört kişi daha salgına yakalandı. Ankara’da sağlık alanında çalışıp Kovid-19 virüsüne yakalananların sayısı, 55 olarak kayda geçti.

Bu sürede bir kişiye daha tanı konulan acil tıp teknisyenleri arasındaki vaka sayısı 29 oldu. Aile hekimleri içerisinde yeni tanı konulmazken bu kategorideki vaka sayısı, 27. Tıbbi sekreterler arasındaki vakalarda da iki kişilik artış gözlemlendi.

Bu kategorideki vaka sayısı, 16 oldu. Mutfak çalışanları ve idari personeller arasındaki vaka sayısında da artış görülmedi. Başkentteki sağlık çalışanları arasında, mutfak çalışanı yedi kişi, idari personel altı kişi, salgına yakalandı.

Öte yandan eczacılar ve diş hekimleri arasında da yeni vakaya rastlanmazken Ankara’daki altı eczacı ve dört diş hekiminin test sonucu, pozitif çıktı. Güvenlik görevlileri arasındaki vaka sayısı da bir kişilik artışla, dört oldu.