Sosyal medya hesabından paylaşım yapan 1 hekim, sokak köpeklerinin uyutulması ile ilgili çözüm önerisine karşı "o zaman engelli, hasta ve yaşlıların da köpekler gibi uyutulmasını" önermesi tepki çekti.

Kadın doktorun "insanları kutsal ve dokunulmaz yapan nedir? Ne kadar engelli, hasta, yaşlı, hırsız, katil varsa uyutalım o zaman" ifadeleri sonrası bir çok kullanıcı kadın doktor için sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak işlem yapılması istendi.

Batılı ülkelerde başıboş köpek tehdidine yönelik uygulanan sistemlerden biri olan uyutmayı konuşan vatandaşlara,  sözde 'hayvansever' olduğunu iddia eden ancak bilimsel olarak 'insan düşmanı' veya 'insandan nefret eden kişi' olarak tanımlanan 'mizantropist' şahıslar, şoke eden söylemlerde bulunuyor.

Skandal sözler: Ne kadar engelli, hasta, yaşlı varsa uyutalım o zaman

Hipokrat yeminini de çiğnedi

Skandal ifadelerde bulunan sözde doktorun, Hipokrat Yemini'nde bulunan "Yaşamımı insanlığın hizmetine adayacağıma" ve "İnsan yaşamına en üst düzeyde saygı göstereceğime" maddelerini çiğnediği görüldü.

Engelli annesinden tepki

Engelli annesi olduğunu söyleyen Miley isimli bir sosyal medya kullanıcı ise, doktor olduğunu iddia eden kadına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda başıboş köpekler nedeniyle engelli çocuğunu dışarı çıkaramadığını da aktaran vatandaş, "Şu paylaşım benim o kadar ağrıma gitti ki! Katilleri, hırsızları, yaşlı ve engellileri aynı kategoride göstermesi nasıl bir akıl tutulması? Bunu yapan bir doktor olduğunu iddia ediyor. Eğer bu doğruysa sağlık bakanlığı hemen harekete geçmeli." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi