Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi idarecilerinden birinin nöbetten çıkan sağlık çalışanına "evine gitmesi için gerekirse 10 saat yürüyeceksin" diyerek sorumsuzluk örneği gösterdiği iddia edilmişti. Haber için tıklayınız.

KTÜ'DE TAVAN DÖNER ÖDEMESİ YAPMAMAK İÇİN ÇALIŞANLARIN YERİ KASITLI MI DEĞİŞTİRİLİYOR?

İdareci zulmünün yaşandığı KTÜ Farabi Hastanesi yönetiminin Bakan Koca'nın açıkladığı sağlık çalışanlarına döner sermaye 3 ay tavandan ödenecek talimatını delmek için uğraş içinde olduğu iddia edildi. Adeta Üniversite Döner Sermaye Konseyi'nin nasıl olurda para vermeyiz diye çeşitli yollara başvurduğu da gelen bilgiler arasında.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI YAZILI TEBLİĞ İSTESİN!

KTÜ Farabi Hastanesinde geçici olarak çok fazla sağlık çalışanı yer değiştirme işlemlerinin yapıldığı belirtilirken, Sağlıkçıların ileride mağduriyet yaşamamaları için yer dğeişikliklerini sözel talimatlarla yerine getirilmemesi gerektiği sağlık sen KTÜ tarafından da üyelerine iletildi. "işlemlerinizi yasal olan yazılı tebliğ ile yapın. Sözel olarak sen burada çalış sen oraya git denilemez. Tüm arkadaşlarımız yer değişikliği (geçicide olsa) durumlarında yazı talep etsinler resmi olarak yazıları ellerine geçmeden başka yere gitmeniz yasal olarak sizi suçlu kılabilir. ve bu sirkülasyonunda testipi için sizlere verilen yazılar önemlidir. " denildi.

Editör: Haber Merkezi