Yeni Tip Covid 19 ile enfekte olmuş hastaların tedavisiyle ilgilenen sağlık çalışanlarının hastaneye geliş ve gidişlerinin aile otomobiliyle sağlanması, toplu taşıma araçlarının kullanılmamasını sağlayacağından hem sağlık çalışanları hem de diğer vatandaşlar için daha güvenli olacaktır.

Bir çok sağlık personeli eşi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde, diğer günlerde olduğu gibi yine eşlerini işyerlerine götürüp getirmek istediğini belirterek, eşlerinin nöbet başlayış ve bitiş saatlerini kapsayacak şekilde sabah ve akşam birer saat sokağa çıkma izni talep etmektedir.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir hemşire eşi de “eşim yeni tip covid 19 ile enfekte olmuş hastalara sağlık hizmeti vermektedir. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde eşimi işe götürüp getirememekteyim. Bu nedenle de eşim belediye otobüsü kullanmak zorunda kalmakta bu da hem çok yorucu olmakta hem de çok zaman almaktadır. Oysa benim bir saat sokağa çıkma iznim olsa eşimin hastaneye ulaşması sadece 15-20 dakika sürecektir.“ dedi.

Editör: Haber Merkezi