Diyarbakır’ın Bismil Devlet Hastanesi şok ve çarpıcı bir iddia ile gündeme geldi. İddialara göre, Bismil Devlet Hastanesi Başhekimliğince yapılan temizlik malzeme alımı için anlaşılan firmadan malzeme alınmayarak, kağıt üzerinde ödeme yapıldığı, bunun üzerine firmanın buna karşılık Diyarbakır’dan 20 gündelikçi kadın tutarak, hastanenin temizliğini yaptırdığı öğrenildi. Görüntülere yansıyan rezalet olayda, ‘gündelikçi’lerin temizlik sırasında hastanenin asansörünü bozarak, devleti zarara uğrattığı da ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e taşınan iddialara göre, Diyarbakır’ın Bismil Devlet Hastanesi’nde Temizlik malzemesi alımı için adı belirtilmeyen bir firma ile anlaşma yapıldı. Ancak hastaneye herhangi bir malzeme alınmadığı, fatura kesilip kâğıt üzerinde ödeme yapıldığı iddia edildi.

Bunun üzerine anlaşma yapılan Firma sahibi 60’tan fazla temizlik personelinin bulunduğu hastaneye Diyarbakır’dan ev temizliği yapan 20 ‘gündelikçi’ kadın göndererek, temizlik yaptırdı. Alınmayan malzemelere ödeme yapılarak ve yine ‘gündelikçi’ kadınlar tarafından yapılan temizlik sırasında hastanenin asansörlerini de bozularak devletin iki kere zarara uğratıldığı ileri sürüldü.

KADINLARIN TEMİZLİĞİ GÖRÜNTÜLERE TAKILDI

Bu arada, ‘gündelikçi’ kadınlar tarafından hastanede yapılan temizlik kameralara takıldı. Görüntülerde temizlik yapan kadınların hastane koridorlarında temizlik yaptığı görülüyor.

BAŞHEKİMLİĞİN ARACI KİME TAHSİS EDİLDİ?

CİMER’e yapılan şikayete ayrıca şu iddialara yer aldı:

“Ayrıca Başhekim R. G.’nin hastanenin aracını kendine ve hastane ile hiçbir ilgili olmayan yeğeni olarak tanıttığı kişiye tahsis etmiş olup, her gün 55 km uzaklıktaki evine gidiş dönüşlerde kullanıyor. Hastane kameraları ve araçta bulunan araç takip sistemi kontrol edildiğinde gerçeği öğrenmiş olacaksınız. Gerekli incelemelerin yapılıp vatanını, devletini seven ayrıca dürüst bir başhekimin asaletten atanmasını Bismil halkı olarak istiyoruz” denildi.

Tayfun YEL’in Haberi

Editör: Haber Merkezi