Mezopotamya Ajansı’ndan Emrullah Acar’ın haberine göre; Urfa’da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Bilgi İşlem biriminde çalışan ve yaşları 30 ile 40 arasında değişen C.İ., A.Ç., N.A., F.R. ile K.Ç., isimli erkekler 30 yaşındaki işitme engelli bir kadını sistematik cinsel saldırıya maruz bıraktı.

Faillerin, hasta olarak kaydı yapılan kadının iletişim bilgilerini mesai arkadaşlarıyla paylaşan personel ve beraberindeki 4 kişi olduğu öğrenildi. Hastanenin bazı polikliniklerinde yaşanan cinsel saldırı, personeller arasındaki tartışma sonucu ortaya çıktı.

Faillerin bir kısmı görevinin başında

Hastane personeli, saldırının ortaya çıkması sonrası hastane yönetimi personellerden C.İ., A.Ç. ve N.A.’nın önce izinli olduğunu söyledi, gelen tepkilerin ardından ise C.İ., A.Ç. ve N.A. hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Fail oldukları beyan edilen C.İ., A.Ç. ve N.A.’nın Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevlendirilmek istendiği iddia edildi. Faillerden F.R. ve K.Ç.’nin ise hala görev başında olduğu öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü: Bilgi paylaşamayız

Öte yandan bilgisine başvurulan hastane başhekimlik personeli, olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nün soruşturması olduğunu ve bilgi paylaşamayacağını belirterek, İl Sağlık Müdürlüğü’ne yönlendirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi ise, soruşturmanın devam ettiğini, basına bilgi paylaşamayacağını ifade etti. Soruşturmayı doğrulayan yetkili, olay sonucunda açığa alınan olup olmadığı bilgisini ise paylaşmadı. Yetkili, soruşturmanın tamamlanması sonrası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklama yapılacağını aktardı. 

Editör: Haber Merkezi