İddialara göre Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin yıkım ihalesini alan müteahhit, hastaneye ait olan kamu mallarını kaçırdı.

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin yenileme çalışmaları doğrultusunda yıkım ihalesini alan müteahhit iddialara göre kamu malı olan, yıkımdan bir yıl önce yapılmış olan 150 bin TL değerindeki asansörü, TEKSAN Marka 2018 montajlı birim fiyatı 708 bin 600 TL değerinde 1155 kWh jeneratörü ve 50 bin TL değerindeki 1000 kWh trafoyu kaçırdı.

İSTENİNCE ORTAYA ÇIKTI

İddialara göre yıkımın ardından kamu malı olan asansörü, jeneratörü ve trafoyu isteyen bir başka devlet hastanesine sözlü olarak bilgi veren Gebze Fatih Devlet Hastanesi yönetimi, asansörün, jeneratörün ve trafonun kendilerinde olmadığını iletti. Olayın üstü kapatılmaya çalışılırken kamu malı olan ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne ait olan kamu mallarının nerede olduğu merak ediliyor.

KOCAELİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: İNCELEME BAŞLATTIK!

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından saglikpersonelihaber.net sitemize gönderilen açıklamada;

"Sitenizde https://www.saglikpersonelihaber.net/gundem/skandala-bakin-hastanenin-asansor-ve-jeneratoru-kayboldu-h7767.html adresinde yer alan haberdeki konu hakkında 4 Haziran 2020 tarihinde aşağıdaki açıklama yapılmıştır. İyi çalışmalar dileriz.

4 Haziran 2020 tarihinde bazı haber sitelerinde yer alan “Bir Skandal Daha… Hastanenin Asansör ve Jeneratörü Kayboldu” başlıklı haberde yer alan konu hakkında İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından inceleme ve araştırma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.