Skandal Atama Kurası

Sağlık Bakanlığı 23 Ekim 2019 tarihinde 2019 yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası yayınladı. Bakanlık 2019 yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ilanı ile birlikte Genel Esaslar, Kuraya Başvurabilecek Adaylar ve Aranan Şartları, Kuraya Başvuramayacakları, Atamaya esas istenen belgeleri atanacak adaylardan istediler.

Sağlık Hizmetleri Temel Kanunun ek birinci maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlardan yapacağı atamada açılan yerlerin PDC sinin önemli olmasına rağmen Protetik Diş Uzmanında PDC oranı % 110 olan Polatlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine  Protetik Diş Uzmanı Kurası açtığı açılan münhal kadrolardan görülüyor.

Açılmış olan diğer münhal kadrolarda PDC oranının % 110 olan bir yere rastlamasak bile Adaletine güvendiğimiz Sayın Bakanımızın adrese teslim atama gibi görülen bu yerleştirmeye ne gibi bir tepki vereceği merak konusu.