Sürekli yolsuzluk ve usulsüzlükler anılan Çankırı sağlıkta, adeta çarşaf çarşaf kamuoyunun gündemine yerel basın tarafından taşınan iddiaların ardından 6 aylık zaman geçtikten sonra alelacele Dr. Cem Solak’ın başhekim olarak görevlendirilmesi yapılmak istenmesine de Bakan Dr. Fahrettin Koca’nın engel olduğu söylendi. Konuyla ilgili haberimizi https://www.saglikpersonelihaber.net/saglik-bakanligi/saglik-bakanindan-bashekim-fircasi-yediler-h3535.html buradan okuyabilirsiniz. 

GÖNÜL DÜNYAMIZA GÖRE BİR BAŞHEKİM YOK MUYDU?

İddialara göre, Cem Solak’ın başhekim olarak atanamamasının sebebi, Ak Parti kaynaklarının her ne kadar Solak’ın farklı bir ideolojik kimlik taşıması olarak gösterilsede, aslında Milletvekili Salim Çivitcioğlu’nun Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu'ndan habersiz tek söz sahibi olarak rol oynamak istemesinden kaynaklandığı konuşuluyor. Bu konuda kulislerde yer alan son iddia ise; Cem Solak’ın başhekim yapılamama nedeninin yerleşik düzencilerin rahatının kaçacak olması olarak gösteriliyor. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu’nun Sağlık Bakanıyla yaptığı görüşmede, Cem Solak’ın Başhekim olarak görevlendirilmesiyle ilgili olarak, kendi gönül dünyamızdan bir başhekim yok muydu? sözleriyle  şeklinde serzenişte bulunduğu da sağlık camiasına sızan iddialar arasında yerini aldı. 

VESAYETÇİLERE İDARİ CEZALAR GELDİ

Siyasiler memlekete bir başhekim atayamama becerisini göstere dursunlar, Çankırı Devlet Hastanesinde meydana geldiği iddia edilen yolsuzluk olaylarıyla ilgili isimleri geçen ve Sağlık-Sen yönetiminde bulundukları söylenen sağlık çalışanlarına da idari cezaların peş peşe geldiği söylenirken, bu kişilerin idari yargıya giderek cezaları iptal ettirmek için mahkemeye başvuracakları söylenirken, yıllardır arkalarına sığındıkları siyasilerin de desteğini kaybettikleri başka bir iddia olarak son günlerde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Tüm bunların yanında iddiaların odağında yer alan sendika yöneticilerinin her ne kadar sessizliğe büründükleri düşünülsede, arka planda Çankırı Ak Parti Merkez İlçe Başkanıyla dirsek temasında oldukları, kendilerine yakın birisinin Başhekimlik koltuğuna oturması için İlçe Başkanı aracılığıyla kulis yaptıkları, hatta önerdikleri ismin İl Başkanının onayına takıldığı da iddia edildi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ, KABUL EDİLMEDİ İDDİASI

Op. Dr. Hüseyin KESKİN - Çankırı Sağlık Müdürü

Diğer taraftan Çankırı Sağlık İl Müdürü Opr. Dr. Hüseyin Keskin'in tüm bu olaylardan sonra kendi rızası ile istifa edip Çankırı’dan ayrılma düşüncesini hayata geçirdiği ancak istifasını Sağlık Bakanlığının kabul etmediği söyleniyor. İstifası kabul edilmeyen Müdür Bey’in istifa kararının arkasında durduğu söyleniyor. Bu komediyi ise kimin bitireceği kamuoyunun en çok merak ettiği konuların arasında olmaya devam ediyor. Siyaset hiçbir dönemde bürokrasinin üzerinden elini çekmemiştir ama Çankırı’da aylardır süren iktidar savaşlarının mağduru her zamanki gibi yine vatandaş oluyor.