Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi'nde bulunan aile sağlığı merkezinde görevli aile hekimi Mahmut Özcan, muayene olmaya gelen G.N. isimli kadına testler yaptırdı.



İddiaya göre, Özcan'ın G.N'nin tahlil sonuçlarına sistemdeki arıza nedeniyle ulaşamaması üzerine G.N. eşi F.N'ye durumu bildirdi.



Kalabalık bir grupla aile sağlığı merkezine gelen F.N. ve yanındakilerin Mahmut Özcan'ı darbettiği ileri sürüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri, grubu sağlık merkezinin dışına çıkarttı. Yaralanan Özcan, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, olaya karışanları gözaltına aldı.

Olay yerine gelen Adana Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığını belirterek bu olayların son bulmasını temenni ettiklerini söyledi.

Nennioğlu, olayı gerçekleştirdiği iddia edilenlerin en ağır cezayla cezalandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

STK'LAR SALDIRIYI KINADI!

Adana Tabip Odası, SES, Genel Sağlık İş, Sağlık Sen, AdanaHED, Eğitim Sen Başkan ve yöneticiler şiddeti kınadı. Kurumlar adına basın açıklaması yapan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. Yakup Şahin, "Meslektaşımız Mahmut Özcan'a yapılan saldırı bir terör suçudur. Hasta sadece laboratuvar sonucunu alamadı diye hekim arkadaşımıza saldırmıştır. Biz aile hekimleri; RRS'ye, rapor sayfalarına bağlanamadığı için, başkalarının yapamadığı ya da eksik kalan işler yüzünden halkla karşı karşıya kalmaktan yorulduk. Her türlü zorluğa karşın canla başla çalışıyoruz. Ülkemizin dağında, bayırında gece gündüz demeden hizmet veren biz sağlık çalışanlarına yapılan şiddet uygulanmasını kabul etmediğimiz gibi kınıyoruz. Meslektaşımızın bağlı olduğu sendika, meslek odası, ve derneği olarak gerekli tüm hukuki desteği sağlayacak ve olayın takipçisi olacağız. Sağlık çalışanları; evinde canı sıkılanın rahatlama yeri değildir. Bu suç TCK'nın 77. Maddesinde "İnsanlığa karşı işlenen suçlar" içerisinde değerlendirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Mesleğini yapmaya çalıştığını ve bu saldırıyı hak etmediğini söyleyen Aile Hekimi Mahmut Özcan, "28 yıllık hekimim. 11 yıldır aynı bölgede çalışıyorum. Bugüne kadar hiç bir hasta, hasta yakını, herhangi bir arkadaşla tartışmam olmadı. Saldırının sebebini bile anlayamadım bir şekilde darp edildim. Çok üzgünüm" dedi.

Editör: Haber Merkezi