Acil servislerden kabul edilerek doğrudan uygulanan acil girişimsel işlemler ile 24 saat içinde acil gözlem ünitelerinde uygulanan tüm sağlık hizmetleri için ilave ücret alınamaz. Hastadan ilave ücret alınabilmesi için hastaya/hasta yakınına acil halin sona erdiğine ve müteakip işlemlerin ilave ücrete tabi olduğuna ilişkin “Acil Halin Sona Ermesine İlişkin Bilgilendirme Formu” (EK-1/D) kullanılarak, yazılı bilginin imza karşılığı verilmesi zorunludur.sağlık hizmeti bedellerinin toplamının 100 (yüz) TL’yi aşması halinde, bu hizmetleri ve varsa ilave ücret tutarını gösterir, SUT eki “Hastaya Sunulmuş Olan Hizmetleri ve İlave Ücreti Gösterir Belge” yi (EK-1/B) en geç hastanın taburcu olduğu tarihte hastaya vermek zorundadır. İlave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri

  1. Acil servislerde acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
  2. Yoğun bakım hizmetleri,
  3. Yanık tedavisi hizmetleri,

ç) Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),

  1. Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
  2. Organ, doku ve kök hücre nakillerine ilişkin sağlık hizmetleri,
  3. Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri, g) Hemodiyaliz tedavileri,

ğ) Kardiyovasküler cerrahi branşında yapılan cerrahi işlemler.

Sözleşmeli/protokollü sağlık kurumları, asgari banyo, TV ve telefon bulunan; 2 yataklı odalarda sundukları otelcilik hizmetleri için SUT eki EK-2/B Listesinde 510.010 kod ile yer alan “Standart yatak tarifesi” (ki 32 TL dir) işlem bedelinin 1,5 katını, tek yataklı odalarda ise 3 katını geçmemek üzere kişilerden ilave ücret alabilir. Günübirlik tedavi kapsamındaki işlemler sırasında verilen otelcilik hizmeti için ise en fazla SUT eki EK-2/B Listesinde yer alan “Gündüz yatak tarifesi” (ki 6 TL dir)  işlem bedelinin 3 katına kadar ilave ücret alınabilir. SUT eki EK-2/C (PAKET işlemlerdir ve Hastanelerin tamamına yakını anlaşmaları gereği bunu uygular) EK- 1/C Listesinde yer alan istisnai sağlık hizmetlerinde için ayrıca ilave ücret uygulanmaz.

Kurumla sözleşmeli; vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca; Kurumca belirlenen oranı geçmemek kaydıyla kişilerden ilave ücret alınabilir.

Operasyonlar için gerekli HER TÜRLÜ malzemelerin tamamı SGK  tarafından karşılanır. ASLA EK ÜCRET ALINMAZ.