Aynı zamanda aile hekimi olarak da görev yapan SES Antalya Şube Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer; uygulamayı “Aile Hekimliği görev tanımında olmayan ve hukuksuz bir uygulama” olarak tanımladı.

Şube binasında konuya dair açıklamalarda bulunan Dr. Kaan Taşer şunları söyledi:

“Salgının başından beri sağlık emekçilerinin sayısının yetersiz olduğunu, acilen güvenceli ve kadrolu şekilde sağlık emekçilerinin istihdam edilmesi gerektiğini, KHK ile ihraç edilen sağlık emekçilerinin şartsız şekilde göreve başlatılmaları gerektiğini defalarca ifade ettik. Ancak Sağlık Bakanlığı her zamanki gibi sorunu görmezden gelmeye devam ediyor. Kadro açmak yerine pandemi nedeniyle iş yükü artan sağlık emekçilerine fazladan görevler ve angaryalar yükleyerek durumu kurtarmaya çalışmaktadır. Bunun son örneği ilimizde yaşanmaktadır. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü; aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarını filyasyon ekiplerinde görevlendirilmek üzere çalışma başlatmıştır.”

HUKUKSUZ UYGULAMALAR DAYATILIYOR!

“Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarının görev tanımları ve yerleri bellidir. Hangi işleri neye göre yapacaklar kanun ve yönergelerde yazılıdır. Mevcut görevlerine okul öncesi aşılarının yapılması yeni eklenmişken, grip ve Covid-19 aşılarının yapılması da ilave olmuştur. Daha bu işler yapılmadan şimdide filyasyon ekiplerine ‘destek olma’ görevi planlanmaktadır.”

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATILACAK!

“Görev tanımı içinde olmayan işlerin sürekli olarak aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına yüklenmesi kabul edilemez. Sağlık çalışanı açığı, sağlık emekçilerini fazladan çalıştırarak çözülemez. Pandemi ile daha sağlıklı bir mücadele yürütülmesi için derhal kadrolu ve güvenceli şekilde sağlık emekçilerinin atamalarının yapılması ve KHK ile ihraç edilmiş sağlık emekçilerinin koşulsuz göreve iade edilmesi gerekmektedir. Aile hekimliği uygulamasının görev tanımında bulunmayan bu hukuksuz uygulamadan derhal vazgeçin. Bu uygulamadan vazgeçilmediği taktirde gerekli fili ve hukuki mücadeleyi başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz…”