Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde;  Acil Servis Sorumlusu hakkında mobing ve baskı ile ilgili dilekçe veren Türk Sağlık Sendikası’nın 10 üyesi yıllardır çalıştıkları kurumun biriminden farklı bir birime sürüldüğünü iddia eden Türk Sağlık Sendika Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Bilal Atik yaptığı açıklamada;

“Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi yönetimi ve hastane başhemşiresi son zamanlarda yaşanan mobbing ve baskılara maalesef bir yenisini daha eklemiştir. Pandemi döneminde kendinden ailesinden ödün vererek halkın sağlığı için canla başla uğraşan sağlık çalışanları hastane yönetimin baskıcı uygulamaları ve yapılan mobinglerden isyan noktasına gelmiş bıçak kemiğe dayanmıştır. Bardağı taşıran son damla ise acil serviste yaşanmıştır.

Acil Anabilim Dali başhemşiresi hakkında, acil servis çalışanları kendilerine yapılan mobbing ve baskılarla alakalı şikayet dilekçesi vermiş bahsi geçen kişi hakkında soruşturma açılmış akabinde acil başhemşireliğinden alınmıştır. Fakat hemen ertesi gün şikayette bulunan 10 acil hemşiresi arkadaşımız en temel hakları olan şikayet ve dilekçe haklarını kullandıkları için hastane başhemşiresi tarafından adeta cezalandırılmış hepsine de aynı gün aynı saatte yer değişikliği tebliği yapılmıştır. Bu yapılan çaresizce hareketin tek bir izahı vardır oda “sizler hakkınızı arayamazsınız eğer arasanız sonunuz böyle olur” demek göz dağı verdiğini zannetmektir.

Hesapsızca hareket eden hastane Başhemşireliği acil servis gibi ilk müdahalenin yapıldığı bu ilk müdahalenin büyük ve hayati önem taşıdığı alanda deneyimli ve kıdemli olan 10 kişinin aynı anda yer değişikliği yapılmasının işleyişi bozacağını ve sonuç olarak hastaları ne denli etkileyeceğini dahi düşünememiştir. Hastanede bulunduğu makam ve mevki sonucu ne oldum delisi olan sanki resmi bir kurumu değil de babasının çiftliğini yönettiğini zannederek hareket eden bu zihniyet Türk Sağlık Sen teşkilatımızın ve hak arama mücadelesinde bulunan kıymetli üyelerimizin verdikleri onurlu mücadeleyi hazmedemeyerek bizlere zarar vereceğini hesaplamış olacak ki 10 arkadaşımıza birden aynı anda görevlendirme yaparak harekete geçmişler ve çürümüş zihinlerinde ki eylemi icraata dökmüşlerdir. 

Sanır mısınız ki size pabuç bırakacağız ? sanır mısınız ki mücadeleden vazgeçeceğiz ? aksine eskisinden daha kararlı daha azimli bir şekilde karşınıza çıkarak yapılanların hesabını yasal yollardan sizlere soracağız. Yapar geçerim bana göre ne var diyerek keyfi uygulamalar yapmaktasınız bunların vebali ağırdır iki elimiz bu dünyada da ahirette de yakanızdadır bilesiniz. “ ifadelerine yer verdi.