VATANDAŞ CENAZESİNİ ALAMAYINCA ŞİKAYETÇİ OLDU!

Geçtiğimiz aylarda Derince Eğitim Araştırma Hastanesine akşam saatlerinde gerçekleşti.

Vefat eden yakınlarının cenazesini almaya hastanenin morguna giden vatandaşlar görevlileri bulamayınca durumu hastane yetkililerine bildirdiler.

GECE NÖBETÇİ AMİRİ DERHAL DURUMA MÜDAHALE ETTİ AMA….

Hastanenin gece nöbetçi amiri C.B. morga gelerek derhal vatandaşa yardım etti.

Morgda görevli personellerin görev yerini terk ettiğini tespit eden ve tutanak altına alan C.B. durumu hastane yönetimine iletti.

GÖREV YERİNİ TERKEDEN PERSONELLERLE İLGİLİ TUTANAK SÜMEN ALTI EDİLDİ İDDİASI?

Durumu tutanakla kayıt altına alan C.B.’nin görev yerini terk edenlerle ilgili durumu hastane yönetimine iletmesinin ardından başhemşire S’nin konuya müdahil olduğu, tutanağın ise sümen altı edildiği iddia edildi.

Gece nöbetçi amiri C.B.’nin tutamağında belirttiği isimlerden hemşire olanların bulunması sebebiyle olaya müdahil olduğu düşünülen Başhemşire S’nin tutanağı süman altı ettiği iddiaları devam ederken, nöbetçi amir C.B.‘nin görev yeri değiştirildi’

GÖREV YERİNİ TERK EDENLERE TUTANAK TUTAN NÖBETÇİ AMİR C.B. TELEFON SANTRALİNE GÖNDERİLDİ!

DEAH’ta görev yerini terk ettiğini kayıt altına alan nöbetçi amir C.B.’nin tuttuğu tutanaktan sonra görev yeri değiştirildi.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ) kadrosunda olduğu bilinen gece amiri C.B.’ye hiçbir gerekçe gösterilmeden telefon santraline görevlendirilmesi konunun DEAH yönetimi tarafından üstünün örtülme çabaları olarak görüldü.

C.B.’nin CİMER ŞİKAYETİ

Gece amirliği görevini yaparken vatandaşın mağdur olmasına üzerine, hastane morguna gidip olayı inceleyen C.B. görev yerini terk eden memurlara tuttuğu tutanakta bir hemşire ve güvenlik görevlisinin de konuya şahit olarak, tutanağı imzaladıkları öğrenildi.

C.B.‘nin tuttuğu tutanaktan sonra görev yerinin değiştirilmesi ve sümen altı edildiği iddia edilen durumları, hastane yönetimini , başhemşire Ö’yü CİMER’e şikayet ettiği öğrenildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ, KAMU HASTANELER BAŞKANI VE DEAH YÖNETİMİ

İlimizde sık sık gündeme yaşanan sorunlar nedeniyle gelen Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilerinin DEAH’de yaşanan skandal niteliğindeki bu olay hakkında ne açıklama yapacakları merak konusu oldu?

Görevini yapan gece nöbetçi müdürü C.B.’nin başına gelen bu olay konuyu bilen Kocaeli’ndeki görev yapan birçok sağlık çalışanını ve ailesini üzmektedir.