Geçtiğimiz aylarda Konya Sağlık Sen Şube Başkanı seçimlerinin mahkemeye taşınmasının ardından Ak Parti Milletvekilleri ve Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un ortak mutabakatı ile Konya’ya Sendika Başkanı olarak seçtirilen Ahmet Uzunay, hali hazırda sürdürdüğü Başhekimlik görevinden de istifa etmemişti. Yani hastanesinde hem Başhekim olarak idareci hem de sendika Başkanı olarak STK Başkanı görevini sürdürmeye devam ediyor.

SENİ DAĞ BAŞINA SÜRERİM!


*Ahmet UZUNAY - Konya Sağlık Sen Şube Başkanı ve Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi

İddialara göre hastanede yaşanan sıkıntılardan sonra hakkında CİMER’e şikayet bildiriminde bulunduğu gerekçesiyle Çocuk Polikliniğinde hastalarını muayene eden doktoru hastalarının gözü önünde odasına baskın verircesine girerek Konya Sağlık Sen Şube Başkanı ve Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Uzunay tehdit etti. “Seni dağ başına sürerim” şeklinde doktora yaptığı şikayetin hesabını soran Sağlık Sen Şube Başkanı ve Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Uzunay, sosyal medya’da paylaşılan videoda anlatılanlara göre dediğini yapmış gözüküyor.

SARAYÖNÜ HALKI MI CEZALANDIRILIYOR!

SaglikpersoneliHABER.NET sitemizin Konya kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Eşi’de doktor olan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Mustafa Dilmaç’ın Konya Merkez’de olan ikametgahına rağmen, hastanede tek çocuk hastalıkları uzmanı olması gözetilmeden 140 Km uzaktaki ilçe hastanesine sürgün gönderildiği söyleniyor. Üstelik gönderildiği hastanede 3 ayrı Çocuk Hastalıkları Uzmanınında görev yapması sürgün iddialarını güçlendirmiş durumda. Hastanelerindeki tek Çocuk Hastalıkları Uzmanınında soruşturma gerekçesiyle alınmasının ardından ilçede yaşanacak sıkıntılara Konya İl Sağlık Müdürlüğünün nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu.

DOKTOR BAKAN KOCA’YA SESLENEREK ADALET İSTEDİ!

Kendisi de Çocuk Hastalıkları Uzmanı olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Sendika Başkanı sıfatıyla tehdit ederek tartışma yaşadığı doktoru, yine sendika gücüyle sürgün bir göreve gönderttiği iddia edilen girerek Konya Sağlık Sen Şube Başkanı ve Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Uzunay hakkında ne gibi bir yönetim anlayışı sergileyeceği şimdiden sağlık camiasının en çok merak ettiği konu oldu.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Mustafa Dilmaç sosyal medya hesabından yayınladığı videoda;

Ben doktor Mustafa Dilmaç. Sarayönü Devlet Hastanesinin tek çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanıyım.

Geçtiğimiz haftalarda hastane Başhekimi olan şahıs, Çocuk Polikliniğimi basıp, üzerime yürüyüp beni tehdit etmişti.

Bunun üzerine Konya İl Sağlık Müdürlüğü bir soruşturma açmıştı. Soruşturma neticelenmiş. Beni Konya'nın en uzak ilçelerinden biri olan Akşehir'e sürgün etmişler.

Bu hastane Başhekimi olan şahıs, Konya sendika il şube başkanı. Bu tamamen kanuna aykırı zaten. Ben bunu belirtmiştim daha önce fakat sağlık Müdürlüğü Başhekimi korudu. Başhekimlik gücünü kullanarak beni Konya'nın en uzak ilçelerinden birine sürdürdü.

Burdan Sağlık Bakanımıza seslenmek istiyorum. Burda benim suçum ne? Polikliniğim basılan ben, Üstüme yürünen ben, tehdit edilen ben. Ben burada görevimi yapmaya çalışıyorum. Ben burada çocuk hastalarıma hizmet etmeye çalışıyorum. Şu covid pandemisi döneminde elimden gelen herşeyi yapıyorum. Fakat sürgün ediliyorum. Benim burada suçum ne? Hakkımı aramak mı benim suçum? Sayın Sağlık Bakanımızdan bu sürgüne dur demesini istiyorum.

Mahkemelik Olan Sağlık-Sen Konya Seçimlerinde Uzlaşı Kararı Çıktı! tıklayın.

Sağlık Sen Şube Başkanı olan Başhekim Uzunay, diğer sendika üyelerine karşı tarafsız olabilecek mi? tıklayın.

Sağlık Sen Genel Başkanı Ak Parti Genel Merkezinde! tıklayın.