Dr. Ersin Arslan dün akşam kardeşi Erkan Arslan , TTB Merkez konseyi başkanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı, Yönetim kurulu üyesi Dr. Doğan Eroğulları, Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Dr.Ayşegül Ateş Tarla ve çok sayıda hekim ile anıldı.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Bu sabah mezarı başında toplanıldı,  dualar edildi ve meslektaşları onun unutulmadığını söyledi. Şehit Dr.Ersin Arslan’ı anma toplantısında kardeşi Erkan Arslan “Türkiye sadece bir insanı kaybetmedi,binlerce hastaya umut olan,şifa olan iyileştiren bir Hekinimi kaybetti.Biz aile olarak çok üzgünüz ama Ülkemizde binlerce insan Hekimsiz kaldı. Kardeşim her sabah çok erken güne başlar,ameliyatlar,poliklinikler derken akşamın nasıl olduğunu bilmezdi.Mesleğine aşıktı ,hastalarını çok sever iyileşmeleri için sürekli istişarede bulunurdu.''

Prof. Dr. ERCAN KÜÇÜKOSMANOĞLU​: Bugün saat 12.15 Hastanemiz önünde Ersin Arslan arkadaşımızı ve Sağlıkla Şiddette hayatını kaybeden tüm Sağlık Çalışanlarını andık.

Sağlıkta Şiddet Sona Ersin!

Covid-19 Sağlık Çalışanlarının Meslek Hastalığıdır!

Sağlık Çalışanlarının Sağlığını korumadan halkın sağlığına sahip Çıkamazsınız!

OLAY NEYDİ?

Gaziantep’te 2012 yılında hasta yakını 17 yaşındaki M.G., Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan’ı bıçakla göğsünden ve karnından yaralamış, durumu ağır olan Dr. Arslan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

6 çocuklu ailenin ‘’okuyan tek çocuğu’’

Babasının marangozluk yaptığı Arslan’ın, 5 kardeşinin bulunduğu ve ailesinin üniversite okuyan tek çocuğuydu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2006 yılında mezun olduktan sonra, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma Hastanesi’nde ihtisas eğitimine başlayan Dr. Arslan’ın, bu eğitimi sırasında meslektaşı da olan eşi Sibel’le tanışıp, 2009 yılının dünya evine girdi ve 3 ay sonra baba olmayı bekliyordu.

Doktor Ersin Arslan’ın katilinin cezası onandı

Gaziantep’te 2012 yılında Dr. Ersin Arslan’ı bıçaklayarak öldüren Murat Geceken’e verilen 24 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Murat Geceken, 17 Nisan 2012 tarihinde 17 yaşındayken Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 80 yaşındaki dedesinin ölümünden sorumlu tutuğu Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ı, göğsünden ve karnından bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından Geceken tutuklanırken, ölen Dr. Ersin Arslan’ın ismi ise görev yaptığı hastaneye verildi.

Hakkında ‘kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Murat Geceken, geçen yıl Ocak ayında 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yerel mahkemenin kararı temyiz için gönderildiği Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi tarafından da onandı.

Yaşamını yitiren Doktor Ersin Arslan’ın yakınlarının avukatlığını yapan Metin Kınacılar, Yargıtay’ın onama kararının ardından yasal yolların bittiğini ve sanığın hapis cezasını çekeceğini belirterek, “Temyiz sonucunda Yargıtay kararı onadı. Bura göre Ersin Arslan’ın katili 24 yıl hapis cezası almış oldu. Bundan sonra yasal yollar bitmiş durumda ve sanık cezasını çekecektir” dedi.