BİR VATANDAŞ HİSSİYATIYLA

CHP İzmit eski İlçe Başkanı Selman Yıldırım yine Kocaeli Şehir Hastanesiyle ilgili önemli iddiaları gündeme getirdi. Selman Yıldırım yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yaklaşık bir yıldır Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatının yapımında yaşanan sorunları sosyal medyadan zaman zaman paylaşarak bazı noktalarda halkımızın dikkatini çekmeye çalışıyorum. Ve bunları yaparken yalnızca bu hastanede bir dönem taşeronluk yapmış bir şirketin yöneticisi olarak değil, bu kenti seven, bu kentin her anlamda ilerlemesini arzu eden bir vatandaşın hissiyatıyla yaklaşıyorum.

DUYDUĞUM KAYGI

Bugüne kadarki paylaşımlarımda iki konuya hep dikkat çektim.
Bunlardan birincisi, yapımcı şirketin ben ve şirketim ile hastane inşaatında yer alan diğer taşeronları mağdur etmesiydi. Diğeri ise yapımcı şirketin proje yönetimi hususundaki yetersizliği ve her geçen gün yaşadığı itibar kaybından dolayı hastane inşaatının durma noktasına gelmesi ve bu dev yapının bir ucubeye dönüşecek olması nedeniyle duyduğum kaygıydı.

YATIRIMCI YANLIŞ BİLGİ VERİYOR

Benim bu açıklamalarıma karşılık hem Valimiz hem de hastanenin proje yönetimi ve yatırımcı temsilcileri benim yanlış bilgiler verdiğimi, hastane inşaatının programa uygun bir şekilde devam ettiğini ve 2020 yılının sonunda hizmete açılacağını peş peşe açıkladılar.
Ne yazık ki 2020 yılı bitti ama Şehir Hastanesinin durumu bir yıl öncesinden farklı değil.

EN UFAK HAREKETLİLİK YOK

Tam aksine, bir yıl önce yüzde 20 kapasite ile çalışma yapılırken bugünkü durum inşaat çalışmalarının neredeyse durma noktasına geldiğidir. Bugünkü inşaat seviyesi ise bir sene önceki gibi yüzde 65’lerdedir. Bir ay önce yapılan açıklamalarda sorunların çözüldüğü, inşaatın hızlı bir şekilde süreceği ifade edilirken, hastane inşaatında en ufak bir hareketlilik yoktur.

MAAŞ ÖDEYEMİYORLAR

Bugünkü durum;
Bir: Kocaeli halkını Şehir Hastanesi konusunda yanıltılmaya devam edilmektedir.
İki: Yapımcı firma, proje idari ve teknik kadrosunun maaşlarını ödemekte güçlük çekmektedir.
Üç: Bütün taşeronlar alacaklarını tahsil edene kadar işlerini askıya aldılar.

KEŞKE HAKLI ÇIKMASAYDIM

Dört: Şehir Hastanesi proje yönetiminden başta proje müdürü, proje müdür yardımcıları, yapım müdürü ve yaklaşık 15 yönetici istifa etti. Henüz yerlerine atama yapılmadı.
Beş: Sahada görevli 20’ye yakın teknik kadro işten ayrıldı.
Bugün 18 Ocak ve Şehir Hastanesi inşaatı kaderine terk edildi.
Keşke halkı çıkmasaydım.”

Editör: Haber Merkezi